Hedvig i USA

Utbytesstudent i Raleigh, North Carolina USA 2012/2013

DO YOU HAVE COMPUTERS IN SWEDEN?

Kategori: I USA

Hey!
Skoldagarna rullar på, börjar komma in i det mer och mer och lära känna lite folk så det är kul! Träffade min counsellor idag på lunchen och bestämde att jag vill droppa biologin så nu ska jag ta nån reklam klass som förhoppningsvis inte är så svår. Kom ju inte hit för att plugga! De andra klasserna fungerar bra, speciellt English, ÄLSKAR Ms.Putnam! Hon blev teacher of the month på millbrook den här månaden och hon äger. På team sports spelar vi softball, är väl inte den sporten jag får visa mina skills direkt men klassen är jätterolig och alla hejar massa när man gör något.
 
Hittills har jag fått 2 dumma frågor om Sverige:
1. Är svenska och norska samma språk?
2. Hur går det med all ny teknologi, typ datorer och mobiler? För ni har väl inte det i Sverige?
DOG när jag fick andra frågan, hur kan man leva i en sån bubbla och tro att Sverige inte har datorer??
 
En sak som är dålig med skolan är att 2700 elever ska flytta samtidigt på 5 min, kaos i korridorerna då. Man måste putta sig fram för att inte komma försent och de är väldigt hårda med tider. För att inte tala om mobiler, man får inte ens titta på den under hela skoldagen, man får inte heller lyssna på musik.
 
Imorgon är det freeedag, skönt, och så ska jag skypa med världens bästa syster!! I helgen ska vi på Duke football game och sen på någon middag efter det. På söndag blir det bio och kanske skype med mamma och pappa(?). Sen det bästa av allt är att vi är lediga på måndag också, pga Labor day. Yeeeey.
 
Ska käka middag nu,
puss och kram!

Bild på mig och Lovisa i Paris. Förhoppningsvis blir det skype med henne också i helgen!

Pledge of Allegiance

Kategori: I USA

Kom på en sak!
Varje morgon läser man detta:
 
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
 
Känner mig så svensk när alla står där med handen på hjärtat och säger det här högt och tydligt. Måste nog lära mig detta, får konstiga blickar när jag inte säger något.
 
 

HIGH SCHOOL

Kategori: I USA

Hej!
Som jag skrev igår var första dagen extremt jobbig. Åkte hemifrån 06.50 och kom hem runt 6. Då var det bara och sätta sig med läxor på en gång.
 
Dagen började med kaos. Gick vilse, hittade till biologin till slut men skulle tydligen inte dit, fick nån rundtur av nån lärare och sen slutligen till rätt biologi. Den klassen är svår och tråkig. Kan inga "biologi-ord" så tar år att göra en liten uppgift som borde göras på 5 min. Det är mest freshman i den klassen också och inte direkt socialt folk så ej roligt. Låter som världens negativaste men det är riktigt tråkigt, om jag kunde skulle jag byta.
 
Sen var det English 3 Honors, bästa klassen!! Bra lärare, roliga uppgifter och roligt folk! Vi läser just nu en bok som heter "Black boy" som handlar om hur det var att vara svart i södern runt år 1915. Den verkar jättebra och lättläst så jag förstår allt. Alla i den klassen är juniors precis som jag så känns som att jag passar bäst in där.
 
3rd period har jag team sports. Det är kul och skönt att inte ha nåt plugg. Igår var det bara massa info men idag sprang vi lite och började träna på softball. Känner mig helt lost eftersom alla andra kan reglerna medan jag inte fattar någonting...men det löser sig. Fick även veta att vi kommer spela handboll senare, lääängtar till det!! Fast folk vet inte vad handboll är här så kommer kanske inte vara toppklass. Känns som att alla känner varann i den klassen och vi har inte fått någon tid alls att prata med varann så är lite ensam där haha. Förhoppningsvis blir det roligare senare!
 
Sen var det dags för lunch. Var livrädd när jag gick in där men sen såg jag en tjej från min biologi så satte mig vid henne och hennes kompisar. Det SUGER att inte känna någon på sin lunch. Blir så tråkigt då när alla sitter och pratar om folk på skolan som jag inte har någon aning om vilka de är så då sitter man bara där tyst. Det är ablolut inte så att de inte är snälla det är bara att jag verkligen inte känner dem så det är som att sitta och prata med främlingar. Förresten så äter de typ PBJ sandwich, kakor, chips och chokladpudding till lunch här...
 
Sista lektionen är civics. Gillar läraren och klassen så den blir nog rolig. Sakerna vi gör är ganska lätta också så behöver inte anstränga mig. Finns inte så mycket att säga om civics, det är lätt och verkar kul. Slutar tjugo över två.
 
Efter skolan är det tennis fast inte förns 4 så först satt jag och 3 tjejer från tennislaget i biblioteket och pluggade. Japp, läxor från första dagen. Tennisen är huur rolig som helst och känns som att jag blir bättre och bättre. Vi har till och med match imorgon....nervöst!! Men har inga förväntningar på mig, det får gå som det går.
 
Det var alltså min första skoldag. Var helt slut när jag kom hem och började nästan gråta av biologiläxan, så frustrerande när man vet att man kan det på svenska men fattar inget av det som står. Hoppas att skolan blir bättre för just nu är det inte mitt favoritställe om man säger så.
 
Saknar Rudbeck haha!
 

FIRST DAY

Kategori: I USA

Första dagen var....speciell, jobbig och lite rolig. Har aldrig varit tröttare så skriver om den imorgon istället.

HEJHEJ

Kategori: I USA

Igår hade vi en liten fest för att välkomna mig och för att jag skulle få träffa lite folk från min skola. Det var jätteroligt och alla var jättesnälla så nu har jag lite folk att käka lunch med:)) Är fortfarande supernervös för det där med lunchen ändå...tänk om jag inte hittar nån att äta med. Är också nervös för att jag ska gå vilse, skolan är väldigt stor och det går 2500 på den som alla samtidigt ska gå från en lektion till en annan. Kommer vara trångt! Aja, det löser sig väl. Kommer jag vilse får jag skylla på att jag är utbytesstudent, det brukar funka.
 
Var på min första tennisträning igår! Det var riktigt roligt och alla var jättesnälla och sa att jag var duktig så tennisen ser jag fram emot. Det är olika nivåer i laget och det finns nybörjare precis som jag så är inte sämst iaf! Var en tjej där som har samma civics klass som jag så nu har jag en "kompis" där också. Haha, alla man träffar en gång kallar man för sin kompis...
 
Hoppas ni har det bra där hemma!
Lite såhär känner jag mig inför måndag...
Som ni ser har min "stil" helt förfallit. Om jag ens hade någon hemma, här går man runt i shorts och typ träningströja. Ej vackert.

TAKE ME OUT TO THE BALL GAME

Kategori: I USA

 
Kom på en sak! Den här låten är en speciell baseball-låt som sjungs på ALLA baseballmatcher efter 7 perioden och ALLA kan texten så det är lite kul. De sjunger om en sak som heter Cracker jack som är typ popcorn med nån sirap/kola sak över dem, alltså söta popcorn, det är tydligen ett typiskt baseball snack så självklart käkade vi lite sånt idag. Det var ganska gott men föredrar vanliga popcorn!
 
Kommer på mer saker! Imorgon händer 2 grejer. Vi ska ha en fest här för moi för att välkomna mig och så jag kan träffa massa folk, skojskoj! Och så passerar jag gränsen för det längsta jag varit ifrån min familj...men än så länge går det bra, inte mycket hemlängtan alls! Det kanske beror lite på att jag gör så mycket hela tiden så har inte riktigt tid att tänka på sånt och märker att när jag börjar tänka på det så saknar jag allt och alla väääldigt mycket så försöker undvika det så mycket som möjligt. Kommer nog ha hemlängtan så det räcker och blir över senare ändå så onödigt att ha det efter bara två veckor!
 
Nu måste jag sova,
goodnight fellas<3

DURHAM BULLS

Kategori: I USA

Hello!
Kom nyss hem från en baseballmatch. Durham bulls spelade, mot vilka kommer jag inte ihåg men the bulls vann iaf så yeey!! Baseball var en ganska slow sport men det var kul när det väl hände något, fick dock inte se någon homerun:( Men det var nice att bara sitta och äta junkfood och kolla när det blev strike, ball eller walk. Sen så fort det blev nån typ av paus så hände det något. De sköt ut t-shirts, hade sumobrottning, "kasta boll" lekar och maskoten sprang runt. Allt var riktigt amerikanskt och superkul!
 
Var även på the mall idag och shoppade lite. Så kul att folk blir så intresserade av en när de hör att man har en accent! Blev även erbjuden ett jobb haha men skriver mer om det om det blir något av det, måste kolla med AFS regler först. Skulle vara huuuur kul som helst om jag fick jobba där!!
 
Har på olika sätt lyckats missa tennisen varje dag den här veckan...meeeen förhoppningsvis har jag min första träning imorgon. Träffade några av tennistjejerna idag när jag var på skolan och lärde mig hitta till alla mina classes och de verkar jättesnälla allihopa! Ser verkligen fram emot träningen imorgon, men självklart är det nervöst också. Har ju aldrig spelat tennis så hoppas de inte skrattar åt mig... Fick träffa  alla mina lärare idag också och alla verkar sjyssta och ganska avslappnade. Tror speciellt att jag kommer gilla min lärare i biologi men det återstår att se. 3
 
Här kommer massa bilder från baseballmatchen!
Här är arenan som vi va på.
Snodde en bild från google på två spelare.
Maskoten hade massa småbarn som sprang efter honom, hur gulligt som helst!
Här är alla människor jag var där med. De två personerna längst bort är mina hostparents, världens bästa!

VANLIG DAG

Kategori: I USA

Hey!
Idag skulle jag ju börjat på tennis men det spöregnade så den blev inställd. Det var tråkigt och imorgon är det bara varsity tjejerna som ska spela match så då ska vi andra bara kolla på men förhoppningsvis på onsdag får jag börja! Efter den misslyckade tennisträningen åkte jag och Mom till vårat "riktiga" hus (vi bor i ett hyrhus just nu) och kollade runt lite. Vi kommer troligtvis flytta tillbaka dit någon gång i november. Efter det var jag tvungen att åka på nån hälsoundersökning där de kollade att jag inte kommer dö om jag deltar i någon sport...fick fylla i massa papper, svara på massa frågor och göra massa konstiga övningar/tester. När vi var klara med det åkte vi till en mall, köpte ett par nya shorts, de klarar dock inte heller skolreglerna...men men what to do, finns ju inga par som klarar de reglerna. Nu på kvällen har jag varit på The dark knight rises (batman) på en Imax theater med Jim, Stephi och Erin. En Imax är som en bio fast mycket större skärm, bättre ljud och bättre effekter. Det var riktigt coolt! Filmen var också grym. Nu ska jag kolla på film med hela familjen.
 
Hörs imorgon om jag har något vettigt att skriva!
Fett coola Millbrook-kläder

ASHEVILLE

Kategori: I USA

Hejhej,
Kom precis hem från Asheville där vi gjorde massa kul saker. Bland annat så hikade vi idag, typ det coolaste någonsin. Det var helt fantastisk utsikt (gick inte att fånga på bild), trevligt sällskap och äntligen lite träning. Det var en sjuk uppförsbacke, mina ben var döda efter den. Vi har även kollat på ett glasblåseri, ätit den godaste chokladen ever, kollat på film, sovit i samma rum som en orm och umgåtts.
 
Imorgon börjar tennisen, inte nervös alls faktiskt. Har liksom noll förväntningar på mig själv så det är skönt. På tisdag blir det förhoppningsvis att åka till en vattenland med Stephi, kul!! Om en vecka börjar skolan och rutiner, ska bli skönt det med. Hörde att Västerås börjar imorgon, lät som att några hade lite ångest över det haha. Stackars er...
 
Ha det bra och lycka till i skolan allihopa!
Här är alltså bilder från våran hike. Människorna ni ser är två av mina host sisters, Nina och Monika, och pop-pop aka morfar.

DOWNTOWN

Kategori: I USA

Hejsan!
Haft fullt upp så har inte haft tid att sitta vid datorn men nu så!
 
I onsdags kom Michel och hans utbytesstudent Sasha from Russia och hämtade mig så åkte vi till dunkin' donuts. Om man åker dit på morgonen kan man få munkarna nygjorda och varma, det var GOTT!! Efter det tog vi bilen (man åker bil precis överallt här) till nåt gammalt hus så berättade Michel massa om Raleighs historia. Sen åkte vi vidare till downtown och gick runt bland the government, massa restauranger och hälsade på Michels kompis. Det var lite för varmt för att kunna njuta av allt men det var kul ändå. Sen åkte vi till en typisk southern restaurang, det va väl inte det godaste jag har ätit men helt okej. Allt var friterat ca 100 gånger... Efter lunchen hämtade vi upp Philip som går på Sashas skola så åkte vi till deras skola och kollade runt. Sen var jag tvungen att åka hem för att packa pga att jag skulle till Charleston på kvällen.
 
På kvällen kom Jim och hämtade mig så åkte vi till hans hus och spelade lite tennis, han tyckte jag var duktig så det känns ju bra inför måndag. Kanske inte har sagt det men jag ska börja spela tennis på måndag! Ska bli jättekul att träffa lite folk. Iaf, efter tennisen käkade vi lite sen tidigt torsdagmorgon åkte vi mot Charleston. Jag var världens sämsta fotograf där så har knappt några bilder att visa er men jag och Stephi från Tyskland gick runt, shoppade, åt glass vid havet, kom vilse, hängde vid poolen, dog av värme och åt. Det var typ en sammanfattning av resan!
 
Imorgon åker jag, pop-pop och Monika till Asheville för att hälsa på en annan av mina host sisters, Nina. Så kommer inte kunna skriva förns kanske måndag.
 
Ha det bra så hörs vi när vi hörs!
Puss
 
D
Sista bilden är den enda jag har från Charleston.
 
 

CHARLESTON

Kategori: I USA

Hejhej!
Tänkte bara skriva ett kort inlägg och berätta att jag ska till Charleston SC imorgon! Really excited!! Ska dit med Jim(en AFS-kille), hans dotter som ska börja college där och deras utbytesstudent från Tyskland. Ska vara där onsdag till fredag och ser verkligen fram emot det. Dock sa Mom att det var ännu varmare och fuktigare där så kommer väl smälta bort...
 
Just nu sitter jag i soffan och fyller i papper för att få sporta på skolan. Måste svara på om jag någonsin har skadat mig på något sätt och förklara utförligt så är en del att fylla i. Om ett tag ska jag och Sheila gå till poolen tror jag, annars vet jag inte så mycket vad som händer idag. Yogan igår var hmmm speciell haha men jätterolig, den handlade om att man skulle följa sin inre "pranta" eller något sånt. På slutet satt vi och oooommmmm:ade och sa "peace, peace, peace". Men det man gjorde var faktiskt ganska jobbigt men ändå skönt så jag tror det blir fles yoga calsses.
 
Ha det bra!
Tre bilder på Charleston.
 
Här är jag och en av våra hundar biscut. Ser ut som att jag stryper henne men lovar att jag inte gör det! Hon är bara en valp och såååå söt.

CLASSES

Kategori: I USA

Hey y'all! (har lärt mig säga det in real southern accent haha)
Kom nyss tillbaka från Millbrook high där jag mötte min counsellor och bestämde classes och sports osv. På min skola har vi 4 ämnen på hösten och 4 andra på våren, lektionerna är en och en halv timme långa och vi börjar........7.20 varje morgon:( Kommer dö av trötthet. Slutar iof runt 2 så det är nice. Träffade även tenniscoachen och pratade lite med henne men mitt första val är volleyboll men jag kan bara spela det om skolan har ett J.V team för jag platsar inte i varsity. Fick även en rundtur på skolan av mom, den är blå och vit och har tassar överallt för att vi är wildcats. Hela skolan såg precis ut som i filmerna med lockers, the gym och en gigantisk footballplan. Mom berättade att på fredagar är det football games och innan dom har man peprallys, ser fram emot det!
 
Mina ämnen jag valde var
 På hösten:
Team sports
Civics
Biologi
American Literature
 
På våren:
Sports medicine
Algebra
French
U.S History
 
Ser mest fram emot sports medicine, man lär sig hur man tar hand om olika sportskador och tejpar osv. För att jag skulle få ta det var jag tvungen att ta biologi så därför tog jag det men det är väl bra förberedelse för 2an i Sverige i guess. American Literature och U.S History var jag tvungen och ta och civics tog jag pga valet i november, kan vara kul att va lite insatt så man inte verkar dum. French och algebra så att jag inte glömmer allt. Team sports är precis som det låter så skadar ju inte med lite extra träning. Igår åt vi på en turkisk restaurang som hade väärldens godaste efterrätt så några såna slank ju ner. Men ska på yoga ikväll med mom så det gör inget!
 
Talk to you later!
 
I
Två bilder på min skola.
 
Om det är någon som vet hur man kan ladda upp filmer på bloggen så får ni gärna hjälpa mig, tack på förhand!

IN RALEIGH

Kategori: Innan USA

Hello everyone!
Ääääntligen framme efter en helvetesresa...började på arlanda med tårar, tårar och lite mer tårar sen tog den över 50 h med ett 9 h försenat plan i Paris, en halv natt på ett hotell i NY och sen ett 4 h försenat plan i NY. Paris flygplats var nog det värsta på resan, inga resturanger, inga affärer, inget internet och otrevlig personal men vi var positiva ändå och löste det med att ha ett solsidan-maraton. Men sen efter många om och men var man framme! Min familj (mom, dad, Sheila and Monika) stod på flygplatsen med blommor och en skylt, dom är verkligen hur snälla och mysiga som helst! När dom kom och mötte mig var klockan halv 12 så jag var vääldigt trött så vi körde bara tillbaka till huset och så gick jag och la mig.
 
Idag när jag vaknade var bara dad hemma så vi åt frukost tillsammans sen packade jag upp lite och skypade med mamma och pappa. Efter det var det lunch, peanutbutter jelly sandwich! Alla ba ooh you´re a true american now! Det va faktiskt ganska gott, så blir nog fler såna luncher... Klockan 4 var det dags för ett birthday party till en av Monikas kompis syster. Det var en spansk fest, tydligen är 15 en viktig ålder i Spanien så allt var väldigt fancy. Och det fanns en pinata!! Vi lekte lekar, lyssnade på musik, åt mat och dansade så det var jättekul!
 
Imorgon kommer någon från AFS (min organisation) hit och ska prata om något som jag inte vet än. Troligtvis massa info om mina olika kontaktpersoner här. Sen kommer mina "grandparents" hit och äter lunch också! Och självklart ska vi kolla på handbollsfinalen!!! Jag sa att jag skulle förklara reglerna för dom för dom har aldrig kollat på handboll.
 
Men jag mår bra iaf och allt känns toppen! Vädret är varmt och fuktigt, svettas som aldrig förr...men synd och klaga! Hoppas ni har det bra där hemma så skriver jag när jag kan, skriver troligtvis villka klasser jag väljer på måndag.
 
Puss och kram.
Puss på världens bästa syster.
 
Arlanda med Lovisa innan gråtkalaset började.
Molly (en annan utbytesstudent) i Paris.
Pariiis, innan vi visste att planet var försenat haha
Jag och vårat plan, dubbeldäckare, det var sinnessjukt stort.
Sorry för extremt ful bild men här är vi slitna men glada på flyget till New York.
Här är jag idag i mitt badrum innan the birthday party!

glsngjnsoinfskn

Kategori: Innan USA

Känner mig lite som rubriken såhär min sista kväll hemma. Inatt halv 4 bär det iväg mot arlanda och vidare. Blandade känslor kan man säga. Har aldrig känt mig såhär liten och rädd samtidigt som jag äntligenäntligenäntligen ska iväg på något jag har sett fram emot i ett år. Som väntat har det varit många tårar och jobbiga hejdå:n men man växer väl av det också och allt är väl en del av "äventyret". Igår var mina girls här, hade jätteroligt och fick fina presenter av allihopa. Kommer sakna er tjejer! Kan passa på att tacka allihopa för alla "lycka till i USA!" och "ha det så roligt nu!". Nu ska jag kolla klart på sytycd med mamma och troligtvis gråta lite mer. Blödig tjej haha... Trodde aldrig den här dagen skulle komma när det är min tur att flytta till USA. Väskorna står färdigpackade förhoppningsvis utan övervikt och jag känner mig faktiskt redo. 
 
Kommer sakna Sverige och alla människor här och det kommer bli en jobbig natt fast nu är jag sooo excited så orakar inte tänka på sånt längre!!
 
Skriver något när jag är framme också, puss och kram!
 
 
Fina tårtan jag och Lovisa bjöd laget på! (stolta över den faktiskt!!)
 
Pappa har tjatat på att få va med på bild på bloggen så varför inte. Här har ni honom!
Finaste och bästa klasstjejerna<3

EN VECKA KVAR

Kategori: Innan USA

Endast en vecka kvar nu, om sju dagar är jag i Paris vid den här tiden och ska snart lyfta mot New York. Helt sjukt!!! Känns som att det var nyss jag satt och jämförde organisationer, skrev på min ansökan och läste miljoner bloggar av alla som var utbytesstudenter 11/12. Kan inte fatta att det är jag som ska åka nu. Den här sista veckan hemma blir mest att försöka träffa alla man vill säga hejdå till, köpa de sista presenterna, ta kort på Västerås (turist i min egen stad...) och PACKA. Har lite panik inför just det där med packningen, hur får man ner sitt liv i EN resväska??!! Alla hejdån nästa vecka vill jag inte ens tänka på, kommer vara ett vrak! 
 
Nu kan jag börja räkna ner påriktigt.
   
Var på ambassaden och fixade mitt visum förra veckan så nu får jag bo i USA fram till 30 juni nästa år:)))
Fina mamma.
 
En av mina ruskigt fina Västeråsbilder.