Hedvig i USA

Utbytesstudent i Raleigh, North Carolina USA 2012/2013

HAPPY HALLOWEEN

Kategori: I USA

Hej!
Idag är det teacher work-day vilket är precis som en studiedag så jag är ledig idag:D:D:D SKÖNT. Väldigt passande eftersom det är halloween idag också. Kvällen ska firas med fest hos Jim först och sen vidare till Franklin st med massa AFSare. Franklin st är gatan som går genom UNC campus och på halloween så stänger de av all trafik och så är det bara massa utklätt folk som "minglar" runt. Tror att det är nån slags parad också, det ska bli väldigt kul! Måste dock fixa en utklädnad innan kvällen som tål att det är lite kallt...får jobba på det idag. Och mamma, jag hade inte hunnit fixa någon utklädnad i söndags så det var därför jag var den tråkiga i vanliga kläder. Dagen idag började med sovmorgon och sen gick jag ut och sprang+körde styrka. Nu ska jag göra lite engelskaläxa(Huckleberry Finn) och chilla vidare.
 
Kan tillägga att stormen är helt förbi och idag är det soligt. Sprang tom i shorts. Vi har inte haft nå problem alls, inte värre än jobbigt svenskt höstväder iaf. Så no need to worry.
 
Hoppas ni får en trevlig dag!
<3
Rachel Ray's halloween-avsnitt som jag tittade på imorse. Hon gjorde hamburgare med deep-fried pommes dränkta i ost och gravy. Haha, amerikaner och deras mat...
Gosiga millbrookstrumpor.
 

PUMPKIN CARVING

Kategori: I USA

Bilder från partyt som AFS hade igår!
Asså roligaste människan.
 
Som ni ser pågår halloween för fullt och vissa går in för det mer än andra. Ska försöka fota några av husen i mitt neighborhood, vi snackar spindelnät över hela huset, meter stora spindlar som klättrar i, gravar, saker som hoppar fram, blinkande lampor, skelett som kryper/hänger och såklart pumpor överallt. På onsdag smäller det!

STORM

Kategori: I USA

Hejhej!
Såg att mamma var lite orolig så tänkte bara berätta lite om läget. Ni vet säkert att "superstormen" Sandy håller på att dra in över östkusten. Men som tur är så kommer den troligtvis inte till oss här i södern utan mer från typ Virginia och uppåt. Som jag har hört har NC-kusten haft lite storm idag men ingenting mot vad NY osv kommer få. De har redan stängt alla tunnelbanor och bussar i NY och stängt alla skolor i flera stater. Vi har regn och blåst nu ikväll men inget farligt än så länge. Så det är väl bara att vänta och se helt enkelt. Men mamma sa något om 60 cm snö i NC, näääää det kommer vi inte få. Kommer dock bli KALLT denna vecka, eller iaf under 10 grader...och det är ett stort steg att ta när det va 25 förra veckan. Skriver om något spännande händer.
Såhär såg det ut på NC-kusten idag....
Här är alltså Sandy.

LÖRDAG

Kategori: I USA

 
Hejhejhallå!
Denna vecka har bestått av mid-terms och träning. Inte så värst roligt men kan berätta att jag fick bäst i klassen på mitt engelska mid-term, alltså lyckan haha. Något tyder ju på att det är för låg nivå när jag har bättre engelskabetyg här än i Sverige. Fick även ordet "awesome" på min engelskauppsats om "My American Dream". Eftersom mid-terms nu är över så har jag gjort en fjärdedel av skolåret. Vår mid-term i team sports var mile-test och ett prov om football. Förbättrade min mile-tid sen förra gången så var nöjd och glad med det och fick 100 på mitt footballprov. Har jag berättat om betygsystemet här förresten? Om inte så gör jag det nu:
ALLA prov är 100 "poäng"(även om det bara är 10 frågor)
A+ 98–100 %
A 93–97 %
A− 90–92 %
B+ 87–89 %
B 83–86 %
B− 80–82 %
C+ 77–79 %
C 73–76 %
C− 70–72 %
D
65–69 %
F < 65 %
 Här har ni en fin tabell. Här gills alltså + och -. Inte som i Sverige när det bara är något för att visa att man nääästan var där men dom i slutändan inte har någon betydelse.
 
Nog pratat om skolan. I torsdags var jag på fotbollsmatch med Jim. Alltså soccer och inte football. NC State mot UNC så det var derby. Tjejerna var duktiga och matchen slutade 4-1 till UNC så det var en väldigt exciting match!
 
Igår var jag på bio med Monika och 3 av hennes kompisar. Vi såg Pitch Perfect för andra gången hehe. Typisk Hedvig film, "happy, sparkly and colorful":)))))
 
Ba kolla. Tror den kommer till Sverige i Mars, se den!
 
Idag, lördag, har jag handlat och gjort halloween-snacks med mom och varit ute och sprungit med Monika. Hon gjorde ju XC i år så hennes kondition är på topp medan min njaaa inte direkt på topp kanske...Men jag tycker att jag gjorde det ganska bra. Får tro på Lovisa om att jag ändå har en bra grundkondis.
Making some bones.
Mom.
Resultatet. Sen äter man dem med typ tomatsås så att det ser ut som bones and blood. Fyndig värre.
 
Imorgon blir det halloween party med AFS. Kom på nu att jag måste fick nån slags utklädnad. PANIK...får väl komma som katt eller nåt annat enkelt...aja, det löser sig.
 
Hoppas ni har en bra helg och att ni inte klagar alltförmycket på snön hehe. Själv har jag haft 25 grader och sol denna vecka:)
 
Hejdå!
 
PS: Pappa, har du fått ditt brev?

Sveeeden

Kategori: I USA

Kul grej hände idag i skolan. Jag stod i omklädningsrummet innan team sports och helt plötsligt hör jag någon sjunga på "I love it" men de SVENSKA dj-tjejerna Icona pop. Nämen, Sverige existerar här också:)))) Såg även Wasa-knäckebröd när jag var dog-sitter igår. Svensk mat<333 Funderar faktiskt på att laga nåt i helgen men är rädd för att ge fel intryck av svensk mat, haha jag kan ju knappt koka ett ägg.... Men får skypa med Lovisa samtidigt så löser det nog sig;)
 
Haha jag och Lovisa stod båda och lagade mat med våra svenska dl-mått när vi skypade.

HÄR BOR JAG

Kategori: I USA

Hey!
Kom hem från Asheville i söndags och sen dess har det bara varit skola som vanligt. Har mid-terms den här veckan så skolan handlar mest om det just nu och om debatterna såklart. "When it comes to our foreign policy, you seem to want to import the foreign policies of the 1980s, just like the social policies of the 1950s and the economic policies of the 1920s,"  Haha, GO OBAMA. Detta sa han alltså igår när det var debatt. Fast ärligt talat är deras debatter ganska onödiga...bara tjaffsa, sucka och hånle åt den andra. Och så avbryter de varandra HELA tiden så det blir lite jobbigt att lyssna på. Ändå kul att följa och jag ser fram emot att se vem som vinner.
 
Byter ämne. Har bestämt mig för att ta tag i min kondition/vikt nu också så har faktiskt varit ute och sprungit+kört styrka både igår och idag. Fan va mycket tråkigare det är att träna utan ett lag...men vill jag platsa i varsity i vår så är det bara att köra på!
 
Tänkte visa lite hur jag bor så here u go:
Min gata. Går man över parkeringen på andra sidan finns tennisplaner och 2 pooler.
Mitt fina hus. Vi kommer bara bo här till runt jul sen flyttar vi till vårat riktiga hus. Lång historia kort, det blev översvämmning i deras riktiga hus så allt blev förstört så nu har de bott här sen i februari.
Hahahah.....ser jag inte sjukt förvånad ut??!! Aja, skolfotona från MHS är det iaf.
 
Osammanhängande inlägg men bättre än ingenting, right?
Nu ska jag iväg till "jobbet", ha en bra kväll/natt:)

NC STATE FAIR

Kategori: I USA

 
Hello everyone!
Är galet stolt över mig själv efter ikväll. Jag, lillan, åkte fritt fall två gånger utan att ens känna att jag ville dö påvägen upp. Konstigt hur jag faktiskt känner att jag klarar allt efter att ha vågat komma hit och lämna allt i Sverige. Klyschigt men sant.
 
Anyways så har jag varit på the state fair två gånger nu och det är awesome. Provade the krisby kreme burger idag......eller jag och Monika köpte en tillsammans och konstaterade efter två tuggor att det var vidrigt. TIPS: KÖP EJ. Här får ni lite bilder istället:
 
 
Mmmmm deep fried oreos.
Ryssland, Sverige, Norge.
Fina Sasha.
Grace och jag.
Efter the fair åkte vi och åt middag på ett typ thanksgiving ställe, alltså stuffing<3 Sen åkte vi vidare till starbucks och köpte lite kaffe, alltså pumpkin spice latte<3 Älskar hösten här. Alla träden är så fina, det är som svenska sommar under dagarna och sen lite kallt på kvällen så att det ändå är okej att vara inne och mysa haha.
Denna bilden är från ikväll när jag åkte fritt fall:)))))
 
Imorgon åker jag tillbaka till Asheville. Är kvar där till söndag. Vi ska hitta på massa roliga saker som till exempel en zipline tour i bergen, excited är jag. Ska bli kul att träffa Nina igen också! (Och skönt att slippa skolan torsdag+fredag hehe)
 
Take care!

PÅ JOBBET

Kategori: I USA

Hejhej!
Just nu sitter jag på mitt nya "jobb". Passar Maggie, en väldigt lugn och trevlig hund. Ytterst ansträngande.
Hon ligger alltså och sover och jag bloggar/pluggar/dricker te/kollar på himym. Nice äre.
 
Har lite bilder från the state fair som ni ska få se sen. Ska tillbaka dit imorgon med Monika, då SKA jag prova krisby kreme burger!! Fast vägde mig idag och har gått upp 4 kg sen jag kom hit......hur är det ens möjligt med 4 kg på 2 och en halv månad??? Dör, dags och sluta äta som om jag tränade lika mycket som hemma. Annars rullar jag väl på planet i slutet av juni och det blir ju inte roligt för någon.
 
Btw. Stoffe, behöver du en stavningslektion? Jag är ganska säker på att det stavas ihjäl och inte i gäl. Haha, tack för kommentaren ändå! Jättekul när ni kommenterar!! Och vill jättegärna ha brev, så kul när man får något utöver ett fb-meddelande. (Lite marabou skulle också uppskattas av alla här...)
 
Ha det bra!

GLEENING

Kategori: I USA

Lååång men superkul dag har det varit!
Här kommer lite bilder från the gleening som vi gjorde imorse.
Själva syftet med att göra detta är att man kan ge det man plockar till så kallade food banks. De ger i sin tur det vidare till människor som inte har råd att köpa tillräckligt med mat. Bra sak alltså.
Haha no judgement!! Det var faktiskt tidigt på morgonen så jag och Monika bestämde oss för att ta en liten nap..
Jobbade faktiskt hårt. Vi plockade sweet potatoes som ni ser på bilden. Sjukt gott är det förresten.
 
Puss.

12 oktober

Kategori: I USA

Ännu en skolvecka har gått. Första veckan som jag faktiskt behövde plugga hyfsat mycket så var lite "stressad"....grymt skönt med fredag nu iaf!
 
Idag följde Blandine med mig hem från skolan och sen tillbaka för att spela en minitunering som tennisavslutning. Alla var supposed (hittar inte svenska orded haha) att ta med sig en kompis/förälder att spela dubbel med sig. Efter blev det pizza och tårta och nu är tennissäsongen slut.:( Har varit jättekul att spela även fast jag bara gjorde det på skoj men längtar till fotbollen nu, tyvärr börjar den inte förns i Januari så får träna på eget håll ett tag.
 
Imorgon har vi först gleening. Det är volontärarbete som min familj gör. Man går på fält och plockar potatis/grönsaker och sen ger man det till organisationer som ger mat till de som inte har så mycket. Volontärarbete är mycket större här och det känns som att alla gör något. Tror det är ett sätt att få respekt. Efter det blir det the high point of the weekend, STATE FAIR!!! Ska dit med Grace och ska äta ALLT från friterade oreos till the krispy Kreme burger. Kinda disgusting med det är alltså som en vanlig hamburgare fast istället för bröd har man två munkar. Riktigt taggad är jag! Tar med mig kameran så kommer ha lite bilder att bjuda på.
 
Ser det inte gott ut haha?
 
Hoppas ni får en lika bra helg som jag kommer ha allihopa!
 

hahaha

Kategori: I USA

Jag och Lovisa på Paris flygplats......sooooo excited.

MAIL

Kategori: I USA

Min skolmail har inaktiverats så har skaffat en ny nu som är: [email protected] .
 
Så har ni något att skicka så är det den som gäller nu!
(har ni skickat något senare än i lördags så har jag inte sett det)

GRATTIS LOVISA!<3

Kategori: I USA

 
Grattis på födelsedagen min kära dagis/fotbolls/USA-kompis!
Helt ärligt skulle jag nog inte vara här idag om det inte vore för våra många timmar förra hösten med + och - listor, samtal till alla organisationer och prat efter fotbollsträningarna. Du är min bästa kompis och jag är så glad att vi fortfarande är lika tajta som när vi gick på dagis tillsammans. Det går inte att umgås med dig utan att skratta ihjäl sig minst halva tiden och våra skype-samtal slutar oftast med det också. På tal om våra skype-samtal så uppskattar jag dom så himla mycket, det är så skönt att prata med någon som man vet gör samma sak som en själv.
 
Hoppas du får en AWESOME första och sista fördelsedag i Clarksville och passa på och njut av fall break. Längtar tills vi får hälsa på varandra i januari!!
Kan du fatta att vi redan bott här i 2 månader?!? Känns både som vi har bott här hur länge som helst och att vi nyss kom hit.

SVENSK SKOLA<3<3<3<3

Kategori: I USA

Saker ni borde uppskatta hemma:
*STUDIEBIDRAGET!! Herregud, pinsamt att vi klagar över det. Här får folket alltså 0 kr i månaden så har man inte föräldrar som kan betala allt för en eller ett jobb så är man körd.
*Skolmaten!!! 3 gratis maträtter att välja mellan varje dag+mjölk+bröd. Man tröttnar ganska snabbt på kalla mackor och snacks...
*Att ni får gå runt i korridorerna hur ni vill!!! Här är det detention om du inte har hall-pass eller så kallat pink-slip.
*Datorer i skolan!! Det uppskattas redan men värt att nämnas ändå.
*Att man blir behandlad som en vuxen!! Här är man en bebis utan någon som helst förmåga till eget ansvar.
*Att ni INTE har multiple choice prov. Visst det är lätt men man lär sig ju inget. Som min civicslärare sa idag, "When yor're my doctor at the hospitle, no one is gonna ask you if I have disease A, B, C or D."
 
Sådärjaa, färdig klagat. Förutom det där trivs jag jättebra på MHS. Gillar mina klasser och mina lärare jättemycket och det blir roligare för varje dag när man lär känna fler. Fast måste nog vara lite mer försiktig vem jag tackar ja till att äta lunch med....tydligen så var jag på en lunchdejt utan att jag visste om det så nu har jag fått en stalker efter mig....Lovisa, du vet hur det känns haha!!
 
Helgen var grym. Mycket bilåkande, 9 h på 2 dagar för att vara exakt. Men det var det värt! Orkar inte berätta allt vi gjorde men i lördags kväll var det iaf oktoberfest. Tydligen har mom lite tyskt i sig så det var tysk musik, mat och tyska kläder. Det var nice helt enkelt.
 
Idag var jag duuuuktig och tränade själv när jag kom hem från skolan, s k a  i n t e  b l i  u t b y t e s t j o c k ! Nädå, så mycket bryr jag mig inte men mår så himla mycket bättre när jag tränar.
Nu ska jag fortsätta med min otroligt roliga och lärorika engalskaläxa där de säger aye istället för yes.
 
Hejdå!

GOING TO RICHMOND

Kategori: I USA

Tänkte mest säga att jag imorgon åker till Richmond, Virginia, för att gå på en oktoberfest som några släktingar har. Kommer hem på söndag så inte en så lång resa men det ska bli kul att träffa massa släkt och att träffa pop-pop igen!
 
Ikväll har jag varit på friday football game men Lily och Sydney. Det var "pink out" för att uppmärksamma bröstcancer-månaden så alla hade på sig rosa kläder/hattar/vingar. Tyvärr förlora vi ganska hårt så jag och Lily drog hem i halvtid...
 
Veckan har annars varit väldigt vanlig. Tog Sverige till en andraplats i volleybollturneringen som vi hade, kan ju inte påstå att jag var helt nöjd med det. Hur svårt kan det vara att surva??!!? Fick hålla mig från att inte bänka folk;) "För att när det är idrottslektion så spelar man bara för att det är roligt" .............I onsdags var det seniorita på tennisen, kort och gott är det en liten fest för att tacka av seniors i laget. De fick blommor, vi åt, spelade tennis, åt lite till och slog sönder en piniata. Kulkul var det. Fick mina betygslappar idag också (man får såna ibland, alltså inga final grades) ooooch jag hade strait A's:))) Kommer få en chock när jag kommer tillbaka och faktiskt behöver kämpa i skolan. Men det tar vi då.
 
Just det! (Ser du mamma, jag kan hur man skriver det på rätt sätt) Jag skypade med Lovisa igår och båda blandade in engelska uttryck och tyckte att det var lättare att prata engelska än svenska. Ska bli så kul att se hur man låter när man kommer hem till Sverige.
 
Ha en skön helg!
 
Google levererar en bild på Richmond.
 
 

INTERNATIONAL FESTIVAL

Kategori: I USA

Hejhej!
I lördags var det international festival i downtown Raleigh. Jag volontärade lite för AFS genom att göra "Are you smarter than an exchange student". Om ni har sett programmet "Are you smarter than a 5th grader" så funkar det på samma sätt. Åt även lite filippinsk mat och baklava. En av dom godaste efterrätterna förresten. I det svenska båset jobbade en dam som var uppväxt i Göteborg så snackade lite med henne, dock lät hon som Maria Montazami med extrem Swenglish men det var trevligt ändå. Man blir så himla patriotisk när man bor här.
Jag och Monika när vi gör showen.
 
Alltså känner mig så osäker på svenskan....så ber om ursäkt i förväg för grammatiska/stavfel. Och EXTRA mycket för särskrivningar. Blir lite svårt när engelskan särskriver typ allt och svenskan typ inget. Aja ni får leva med det.
 
Hejdå!

2 OKTOBER

Kategori: I USA

Oktober?? Really? För det första kom jag ju nyss hit, tiden flyger iväg. För det andra hade jag klänning idag och svettades ihjäl med våra 28 grader och 150% luftfuktighet. Får fortfarande påminna mig själv varje dag om att det faktiskt är oktober. Sjukt är det. Om ca en månad är det Halloween, sen Thanks giving (mat<3<3<3), jul, nyår och sen i Januari förhoppningsvis en trip till Tennessee och träffa Lovisa!!! Har en känsla av att allt kommer gå väldigt fort. Har massor att se fram emot under hela året och det gör att hemlängtansattacker inte håller i sig så länge. Just nu trivs jag som aldrig förr och kan verkligen inte tänka mig att åka hem. Det skulle bara vara weird att komma hem nu. Saknar er såklart men oj vad jag hellre är här där jag slipper plugga och kan behålla brännan till jul.
 
En annan rolig sak som hände idag var att jag fick a 99 på mitt engelskaprov och därmed var bäst i klassen. Hehehe not even my first language. Så nu pryds väggen där inne med en stor lapp som säger "Hedvig Morén". Alltid kul med uppmuntran juuuu.
 
Är även lagkapten i mitt volleybolllag på team sports classen och idag skulle vi ha ett litet "OS" så alla kaptener fick välja ett land. Någon som har en gissning vilket land jag valde? SVERIGE såklart!! Och fick alla i mitt lag+coachen att säga Sverige istället för Sweden eller som coachen först trodde det hette på svenska, Sveeeden. Självklart vann vi båda våra matchen, finns ju inget annat när man spelar för Sverige.
 
Sammanfattning: Mycket bra dag.
Lycklig tjej efter shopping i Minneapolis i somras.
Farmor och farfar, fick erat brev igår. Tusen och åter tusen tack!<3

HELGEN

Kategori: I USA

Hallihallå.
I torsdags gick jag på ett Young life möte. Young life är basically en grupp för kristna på Millbrook men är du inte jättereligiös (typ som jag) så kan du gå ändå! Det vi gjorde var mest att hänga, skriksjunga och dansa i ett garage. Det var även lite lekar och sen bad vi på slutet. Det var iaf sjukt roligt och jag träffade massa kul folk och det var lite Sundborn-feeling över det hela. Några tjejer som jag träffade där bjöd in mig att hänga med dom på lördag och det var så klart jag ville det.
 
Meeen först var det fredag och det betydde skola+pep ralley+home coming game!!! Pep ralleyt var galet. Juniors på ena sidan och seniors på andra. Det var cheerleaders, hejaramsor, tävlingar, dans och kulkulkul.
We!
We!!!!!
We believe!
We believe!!!!!
We believe that we will win!
We believe that we will win!!!!!
Typ så höll vi på.
På kvällen åkte jag till the game med Blandine som är en fransk utbytesstudent som också går på millbrook. Tyvärr så började det blixtra så dom kunde bara spela halva matchen men det var roligt ändå och hann se vem som blev home coming queen. Amerikansk värre. Tyvärr så känns hela home coming grejen som en enda stor popularitets-tävling men men.
 
Lördag innehöll XC meet, international festival och häng med mina nya kompisar:))) På kvällen kom Lily och hämtade upp mig (älskar att alla har egen bil här) och så åkte vi hem till henne. Hennes mamma måste ju vara den mysigaste någonsin. Det första jag får när jag kliver in är en stooor kram och hon börjar prata på som att vi känt varann hela livet haha. Vi var typ 10 tjejer som åkte till en Japansk restaurang och käka. Det var en sånt ställe där dom lagar maten framför än. Coolt vare. Efter det åkte vi vidare till Defy gravity som är ett stort rum med studsmattor överallt och en stor skumgummigrop. Barn 4ever<33333 Bästa delen var att det var en "nattklubb" så dom spelade dubsteb och så var det discolampor haha. Sen åkte vi och hängde lite hos Lily. Såååå glad att jag har hittat folk som jag trivs med!
Jag, Allison och Susie utanför Japanska stället.
 
Idag söndag skypade jag med familj+några släktingar. Den skypen gick ju betydligt bättre än den på pappas fest....om nån därifrån läser detta kan jag be om ursäkt, blev bara lite mycket att se alla på en gång. Sen åkte jag, Monika och mom runt och kollade på dyra hus. Alltså hus som skulle platsa i MTV cribs. Alltså ett hus är mitt nya drömhus, tyvärr så ligger priset på 2,5 miljoner dollar men drömma kan man ju göra. Det var alltså massa visningar idag för nybyggda hus som alla kunde kolla på, man behövde alltså inte vara intresserad att köpa.
 
Tänker alltid att jag bara ska skriva lite kort men har hitills inte lyckats så bra på den fronten...
Nu blir det mitt nya favoritprogram Breaking amish med Monika!! Taggad.
Hejdå! <3

GRATULERAR PAPPSEN<3

Kategori: I USA

 
Grattis på 50-årsdagen bästa pappa!!
 
Du är den bästa pappan man kan önska sig och det känns jättekonstigt att jag inte är där och firar dig på din 50-årsdag. Saknar dig massor och längtar tills du och mamma kommer hit i maj! Hoppas du hade en jätterolig fest och en skön födelsedag och att du blev glad för presenten.
Älskar dig!
Fin bild på mamma och pappa från kvällen innan jag åkte hit. Vilket btw nog var det bästa beslutet jag någonsin har tagit.
 
 
Saknar till och med nästan dina kittlingsattacker (men bara nästan).