Hedvig i USA

Utbytesstudent i Raleigh, North Carolina USA 2012/2013

HOME COMING GAME

Kategori: I USA

Home coming game nurååå. Efter pep-ralleyt idag så är jag ganska taggad. 
M I DOUBLE L B R DOUBLE O K MILLBROOK

MYRTLE BEACH #1

Kategori: I USA

Här får ni några av bilderna som jag tog i helgen:
Jag, Sasha och Alyssa (Sashas host-sister) i bilen påväg dit.
 
:)))
Åååå SC<3
PRESSA
<3 (Ser ni hur jag representerar Sverige med min bikini??)
Flyga drake hann jag också med, svårt som attan btw.
Gömmer mig bakom Sashas kamera.
Alltså ser ni hur fint det är?? Jag var helt lyrisk.
Skulle mest visa denna roliga sak som hände. Ser ni den vita fläcken i min panna? Iaf så är det resultatet av någon som var lite för snabb när hon satte på sig solskyddsfaktor....tur att jag hade en till dag på mig att sola bort det.
Fint.
Plask, plask.
Solnedgång från balkongen.
 
 
 
Ni ska få dom roligare bilderna senare när jag kan få dom. Men alltså var alldeles kär i att vara utbytesstudent i helgen. Det var ju som att åka "utomlands" över helgen. När jag säger utomlands menar jag sommarsemester till Spanien/Grekland/Turkiet/Kroatien osv. Ni vet, strand, sol, bad, palmer.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Idag var jag ju på crabtree med Agnes. Vi hade jättekul och tror inte vi var tysta en sekund på hela dagen. Älskar att prata med folk som man har så mycket gemensamt med. Vi kommer säkert ses massa mer gånger!
 
Juste! Hände en sjuk grej nyss. Jag kollade vädret inför imorgon och det ska bli 29 grader och sol och jag ba åh nej, då kan jag inte ha mina svarta jeans:(((. Blir nästan lite rädd för mig själv haha. Bör ju njuta av detta!!
 
Imorgon ska jag få tillbaka min första uppsats från engelskan, är lite nervös. Spelar ju ingen roll vad jag får men jag vill helst inte faila. Bara att hoppas på det bästa. Annars är det en vanlig dag, tennismatch mot varsity efter skolan.
 
Och klassen, vad fina alla blev på skolfotot! Hoppas inte Rudbeck mördar er allt för mycket.
 
Ha det bra, saknar er allihopa!
 
 

YOGHURT

Kategori: I USA

 
Detta är väl grejen jag saknar mest nu. Min älskade yoghurt som jag lever på hemma. Kommer bli ett fint återförenande med den i juni.

LONG TIME NO SEE

Kategori: I USA

Här ekade det visst lite tomt enligt vissa.
 
Har haft en så sjuuukt bra helg men Sasha och hennes värdfamilj. Vi åkte till Myrtle beach, SC, i fredags efter skolan och har haft en hel helg med bara massa solande, badande, ätande(såklart) och en annan grej som ni ska få se bilder på senare. Det var iaf en av dom roligare grejerna jag har gjort i mitt liv. Vädret var helt perfekt, precis som ditt favoritväder, mamma. Kom hem i söndags kväll en aning rödare och blondare.
Fot mot strand hehe
Ni kommer få se massa mer bilder senare när jag orkar ladda över dom på datorn och när jag får bilder från Sasha.
 
 
Nu är det vardag här igen och händer väl inget fantastiskt direkt. Lever för helgerna för ärligt talat så suger High school ganska mycket. Jag går upp tidigt som attan, åker till skolan, går på art/english/team sports/lunch/civics/tennis och sen hem igen. Och inte som att det är ett överflöd på kompisar direkt. Har folk att prata och umgås med i skolan men mer än så är det inte. Försöker vara positiv men det är svårt. Denna veckan är det home coming week så vi har ett tema varje dag som man ska klä ut sig till.
Måndag:'Merica day. (Om ni är sega så betyder det röd, vit och blå)
Tisdag:Tacky tourist. (Hawaii skjorta, solkräm på näsan, strumpor i sandaler osv)
Onsdag: LEEEEDIGT. Tacka judendomen för det.
Torsdag:Generation day. Freshmen=babies Sophmores=awekward middleschoolers Juniors=Midlife crisis/adult Seniors=senior citizens
Fredag: Spirit day. (BLUE AND WHITE)
 
Har så mycket att berätta så här får ni en lista.
*Imorgon ska jag åka till Crabtree (mall) men Agnes, en annan svensk utbytesstudent som bor i Wake. Det blir nog skoj, alltid kul att prata med andra som gör samma sak.
*Min civicslärare frågade mig idag om jag ville ha ett föredrag för klassen om Sverige/att vara utbytesstudent.
*I helgen är det international festival här i Raleigh som jag ska jobba lite med AFS på.
*På fredag är det home coming game.
*Nästa vecka ska vi börja med ett gigantiskt project i English där det hela går ut på min American dream.....(kan tillägga att detta utgör 20% av mitt final grade)
*Hade team sports med ROTC i fredags, kunde inte gå/sitta/resa mig på hela helgen. ROTC är militären på skolan (man kan ta militär-sak som en class)
 
Nu börjar det här bli lite långt. Ikväll ska jag på ett world cultural club möte på skolan. Vi ska titta på Mamma Mia så tänkte att jag passade bra in där. Förhoppningsvis träffar jag lite skönt folk iaf!
Fett coola skolbussar. Smygfotade lite genom fönstret, man vill ju inte verka som en turist.
 
VI HÖRS <3
 

.

Kategori: I USA

Nej usch, idag är ingen bra dag. Saknar Sverige.

STORY OF MY LIFE

Kategori: I USA





WILMINGTON

Kategori: I USA

Hejhej!
I söndags åkte jag och min fina värdfamilj till Wilmington.
Vi började med att käka lunch vid ån.
Sen straaanden!! Det var grymt. Vågorna var sjukt höga och det var riktigt varmt i vattnet, till och med du mamma hade kunnat bada länge. Kände mig lite som någon i "Blue water high" haha.
Monika. Btw, ser det inte lite ut som i Dear John?


Om jag ska fortsätta på filmspåret kan jag berätta att de spelade in en ny Nicholas Sparks film vid gränden som ni ser bakom oss. Det var även i Wilmington som Oth spelades in, jag såg bland annat den kända basketplanen.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I helgen blir det en till beach trip men denna gången med Sasha och hennes värdfamilj! Vet inte riktigt var men någonstans i SC iaf. Imorgon är det pictureday, äntligen..... Skönt att få det överstökat. Nu ska jag skriva en uppsats om ett supreme court case.
Vi hörs!
 
P.S. Jag har inte fått ditt paket än mamma.
 
 

VECKAN

Kategori: I USA

Saker jag gjort denna vecka:
  • Bjudit mina second period English friends på djungelvrål, deras kommentar var ooo that's salty.....
  • Lärt mig alla 27 amendments utantill (JA jag är stolt)
  • Slagit en home run på min team sports klass, tror alla var lika förvånade som jag
  • Varit på två exchange student fester, träffade bland annat två trevliga svenskar
  • Fått A på alla mina bilduppgifter, haha låga krav här borta
  • Varit på Southpoint mall och shoppat med Grace och Ingrid
  • Ätit funnel cake(<33333) och frozen yoghurt  med massa toppings(<333333)
  • Haft prov på softball termer, gick nog lite sådär...
  • Träffat min liaison Cara downtown, vi vandrade runt där, kollade på en art fair och åt mat
Saker jag inte gjort denna vecka:
  • Tagit kort
Därför kan ni få en fin webbcam bild på mig så inlägget inte blir så tråkigt:
 
Nu ska jag sticka och kolla på en av tjejerna som jag carpoolar med, Sabrinas fotbollsmatch. Hon spelar i Castle som är ett klubblag här alltså utanför skolsporterna. Jag ska prata med coacherna och se om jag kanske kan joina när tennissäsongen är över. Imorgon blir det förhoppningsvis en daytrip till the beach, so excited!!
 
Ha det superbra!

HÖST?!

Kategori: I USA

Detta är alltså mitt väder den här veckan och det roliga är att folket här säger att det är kallt och höst. Wtf, kallt och höst är det när det är runt 10 grader...inte 27 och sol haha. Monika sa till och med idag när vi åt middag att det kändes som oktober. Nääää, jag njuter fortfarande av shorts och flip-flop och om det som Monika säger är sant så gör jag nog det ett bra tag till.

MILLBROOK TENNIS

Kategori: I USA

Vann nyss min match med 8-0, woop woop.

POST-ARRIVAL ORIENTATION

Kategori: I USA

Hejhej!
Har haft en fantastisk helg med alla andra AFSare i east carolina. Det var alla utbytesstudenter, några amerikaner som har varit iväg tidgare år och folk som jobbar på AFS. Vi pratade massor, fick information, lekte lekar, dansade och åt. Vi bodde i några stugor mitt ute i skogen, värsta skräckfilmsstället men det va mysigt. Vi fick veta om allt som kommer hända under året, can't wait till New York resan i mars!! Vi kommer även ha halloweenfest där vi ska skära i pumpkins, åka till D.C och massa annat skoj. Vi hade väldigt kul iaf och jag älskade alla returnees, dom
har ju själva varit i samma situation och var hur snälla och roliga som helst. Speciellt en tjej som heter Grace, vi stannade uppe sist av alla och det var längesen jag skrattade så mycket. Ska åka med henne till nån affär som tydligen var bra också, det ska bli kul!
 
Nu är jag hur trött som helst, jag ligger väl back några veckors sömn...och inte blir det bättre för imorgon ska jag vara i skolan kl 7 för att göra ett test som jag missade förra veckan men det är bara att bita ihop. Det är något man verkligen får lära sig här borta, att bita ihop alltså, det gäller hemlängtan, skolan och trötthet.
 
Puss.
 
.
Alla utbytesstudenter i east NC.
Hela havet stormar/dancing chairs. Behöver jag ens säga vem som vann?

INLÄGG TILL VÄRLDENS BÄSTA SYSTER

Kategori: I USA

Grattis på 19-årsdagen katten!
 
Saknar dig så att det gör ont och önskar att jag kunde vara där och fira dig men hopas du får en underbar dag med dina vänner i Oslo. Du är välrldens mest fantastiska syster och jag skulle inte klara mig utan dig.
 
PUSS PÅ DIG OCH FORTSÄTT BÖVLA UTAN MIG!!
 
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Älskar dig.

TRÖTTER

Kategori: I USA

Hej!
Har inte skrivit nåt den här veckan men det har inte riktigt funnits något att skriva om. Veckan började med labor day, den dagen va nice. Vi åkte till ett poolparty och bara chillade hela dagen. Veckan fortsatte med att jag var sjuk, mindre nice, sen torsdag och fredag var bara vanliga skoldagar. Ikväll (fredag) åkte jag, Monika och Kevin till millbrooks footballgame och kikade lite, vi såg bara lite på slutet men det var kul. Det är homecoming om 2 veckor så då ska jag se hela matchen! Förresten lite fundersam över homecoming, ska man gå på dansen eller inte. Å ena sidan är det ju en typisk high school grej som kanske är kul men är det verkligen kul om man inte känner så många? Måste tänka lite på det.
 
I helgen är det post arrival orientation med alla AFSare i east carolina. Ska bli jättekul att lära känna alla andra men samtidigt är jag såååå trött efter skolan så skulle vara skönt med lite sovmorgon men nej imorgon går bilen 07.40. Gissar att vi ska prata massa och leka lekar. Kommer hem på söndag igen så då kanske jag har lite bilder eller annat skoj att visa.
 
Ha en bra helg allihopa!

:(

Kategori: I USA

Är sjuk. Tycka synd, tycka synd som mormor skulle sagt.

ICE CREAM PARTY

Kategori: I USA

 Här kommer lite bilder från AFS ice cream party förra helgen. Min ryska vän Sacha som jag har att tacka för bilderna.

Jag, Sasha och Elsa från Finland.

THE BLUE DEVILS

Kategori: I USA

Älskar football. Hur kul som helst och det var inte ens högsta ligan och ändå va det fyrverkerier, band och mycket folk! I paus kom även USAs basketlandslags tränare dit och pratade lite. Det var cheerleaders, dance cam och allt var väldigt amerikanskt. Och Duke vann över FIU också så det gjorde det hela ännu roligare!
 


Bild 1 och 2 är innan matchen när vi va på någon Duke-middag. Lägg märke till min Duke-tröja!
3,4,5,6 är på Duke campus. Min dad gick på medical school där.
7,8,9,10 FOOTBALL
Massa fyrverkerier!! På bilden där det är alldeles dimmigt ser ni hur det såg ut efter.
En bild på dad och Monika fick jag också.
 
Hoppas ni har det bra!

+

Kategori: I USA

Har gått på Millbrook en vecka och sticker iväg på football nu! Livet är på topp.