Hedvig i USA

Utbytesstudent i Raleigh, North Carolina USA 2012/2013

FÖRSTA DAGARNA

Kategori: I USA

Tjabba.
Livet leker här borta. Tänkte mest kika in och säga hej. Dagarna består av skidåkning, hot-tub och chill så har inte så mycket att klaga på.
Bergen som vi åker i är ca 4 km över havet så det är lite jobbigt att andas ibland.
Vackert kan man säga.
Det snöade sjukt mycket hela dagen igår, kolla bara bilen. Kändes lite som hemma.
Men all den snön ledde till att vi idag tog oss upp för lite off-pist åkning. Vi var tvungna att gå upp en bit för att komma till den här "backen" som är 5km lång. Det var puder hela vägen ner och alldeles, alldeles underbart.
Jag var glad fast det var ca minus 20.
Och till råga på allt åkte jag och tittade på x-games i söndags. Jag såg liksom Shaun White hoppa en meter över mitt huvud!!!! Helt crazy.
 
 
Denna var dock inte jätteskoj att se....
 
Men efter denna så stod man och gapade igen.
 
Sammanfattning:jag njuter.
Vi hörs nog senare i veckan.
Puss och kram!

ASPEN 2013

Kategori: I USA

 
Då var det dags. Imorgon 9.30 går mitt flyg mot Denver, Colorado. Sen väntar 4 timmar buss mot Aspen. Herremingud, måste sansa mig. Är sååååååååå taggad. Jävlar vad roligt det ska bli med snö, skidåkning och förhoppningsvis lite googles-bränna. Jag ska alltså dit med Sasha och hennes värdfamilj och vi stannar en vecka. AAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIIIIIOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!
Har lyckats låna ihop lite skidkläder.
Drömmen right there.
Har jag tur blir det lite x-games också.
 
Jag kommer ha datorn med mig så ni kanske får nån uppdatering från väst. Annars kolla på min instagram(hehe reklam), där kommer jag lägga upp bilder!
Ha en grym vecka, det tänker jag iaf ha!
<3
 

MILLBROOK

Kategori: I USA

Step inside, feel the pride är mottot.
I omklädningsrummet står det one purpose, one heartbeat, one mission. Det hänger inspirerande bilder överallt på idrottare som "never gives up" och "always belives in themselves when no one else will". Och alla är ju såklart champions.

På millbrook förlorar man helt enkelt inte.

JIPPIE

Kategori: I USA

Hej!
Jag får sluta skolan 3 h tidigare imorgon för att de tror att det ska snöa. Gotta live 'merica ibland alltså.

Jag har även börjat mina nya klasser. Lätt som en plätt är matten och franskan. Franskan idag var: böj avoir och être, kul att man kan verka som en språkgud iaf. Fast jag funderar på att byta till AP french så jag får en utmaning men det är liksom college franska så får se hur jag gör. US history vet jag inte så mycket om än men gillar läraren. Sculpture.....ja ni, där är jag väl inte i topp direkt...men älskar läraren, hon kallar alla för sweetie eller sweet heart hela tiden (det kan man btw kalla vem som helst för första gången man ser dem här i södern).
Det var det, ha det så bra y'all!
Haha i franskan så översätter de vous till y'all, lite awekward för mig att sitta där och fejka fram sydstatsdialekten...

Aaaaa taggad för lördag så jag smäller av!!!!

MITT NYA PLACE

Kategori: I USA

 
Tänkte visa mitt nya rum.
Ja, en säng har jag.
Sverigehörna.
En vägg med familjen, svensk och amerikansk kalender.
Bokhylla.
Garderob.
Lite badrum.
Denna hade ju en självklar plats<3333
Utsikt och det va det!
 
 

COWGIRL

Kategori: I USA

Grace ska göra spellistor med den bästa country-musiken så att jag kan bli lite mer southern haha. Vi ska tydligen även köpa mig boots och some monogrammed stuff. Sen ska jag jobba hårt på den lilla southern accent som jag har.
 
Cowgirl here I come.

MARTIN LUTHER KING

Kategori: I USA

Well hello there.
För er som undrar så blir nacken bättre och bättre varje dag så jag ska nog vara redo tills på lördag!
 
Idag är det Martin Luther King-dagen här så alla är lediga. Jag är även ledig imorgon pga studiedag. Iaf, dagen började med att jag, mom, dad och 2 av dads kompisar från college åkte downtown för att kolla på Raleigh (de är från Buffalo, NY) och äta lunch. Sen åkte vi hem och jag började flytta till Sheilas rum. Hon flög tillbaka till California idag så nu tar jag över hennes rum. Jag tänkte visa lite bilder på det imorgon, mycketmycket fint är det! Efter lite rumfix kom Grace hit och så chillade vi här ett tag innan vi drog till the mall. Jag köpte finally ett iphoneskal, jag har varit livrädd om min pärla innan. Och så provade vi promdresses!!! Hehe gäller att va ute i god tid....Jag hittade en jättefin för $450, vilket kap va. Nä, tänker nog inte spendera så mycket på en klänning men fin va den, kolla ba!
Kändes som att jag va med i "Say yes to the dress". Fick ställa mig på ett podie och snurra runt. Jag och Grace kände nästan att vi teared up a little bit.
Ryggen är nog det finaste.
 
Efter provningen av promdresses gick vi till ett italienskt ställe och åt middag. Vi passade på att fira min födelsedag också så jag fick en födelsedagssång på italienska av en operasångerska. Vi satt där tills de slängde ut oss och planerade alla våra upcoming resor. Grace kommer ju bland annat till Sweeeeden i sommar, så excited inför det!!! Och sen ska hon med till NYC i mars och så ska vi försöka klämma in Charlotte och the beach innan jag åker hem också. Efter middan åkte vi till mig igen och tittade lite på the inauguration som var idag. Det enda jag tycker är lite märkligt är att Bibeln är en del av det hela. Visst, de har inte haft nån president som inte har varit kristen men ändå så ska ju USA "skilja på church och state" som de själva säger. Aja, jag passade även på att lära Grace lite svenska så att hon klarar sig i sommar så nu är hon ju praktiskt taget flytande...
Grace på starbucks.
 
Nu ska jag sova. Imorgon ska jag mest göra mig iordning för skolan och chilla. Bara jag som är ledig ju så har inte så mycket val. Det är morgon hos er nu ju så jag hoppas att ni alla får en toppendag!
Ha det!

SNOW DAY

Kategori: I USA

Hejhej!
Först lite uppdatering om nacken. Det gör fortfarande sjukt ont och jag är stel men det blir nog bra om ett tag. Jag vaknar dock varje gång jag rör mig under natten så det är lite drygt. Men jag vill tacka för alla kommentarer här och på fb osv, jag uppskattar det verkligen!
 
Igår kväll snöade det lite här och då är det ju stor uppståndelse såklart eftersom det aldrig händer. Självklart fick alla skolor börja två timmar senare och man skulle bara gå ut "in case of an emergency". Kolla på bilden bara hur lite det var så kan ni förstå att det nästan är skrattretande.
 
Lite andra roliga kulturella saker som har hänt på sistone är att jag gjorde en norrländsk inandning när vi käka middag för några dagar sen. Ni vet istället för att säga ja. De satt ju bara där som frågetecken och hade ingen aning om varför jag satt där och andades in väldigt högt. Och idag när vi åt lunch så tog jag ketchup till lasagne (inte så konstigt ellerhur?), Sheila va vaaaa har du ketchup till pasta??? Tydligen så har de inte ens ketchup till spagetti och köttfärssås här. Ketchup som gör allt så mycket godare. Det är ungefär på den nivån min vardag ligger nu. Jag gör inte jättemycket helt enkelt. Ledig 4 dagar till iaf, mycket skönt!
 
Vi hörs!
 

17 JANUARI

Kategori: I USA

Hej.
Tänkte berätta lite vad som hände igår för de som inte redan har hört det från min familj. Jag vill ju komma ihåg allt från året och inte bara de bra sakerna så ja, igår var jag med i en bilolycka. Jag och mina värdsystrar stod och väntade på att köra på motorvägen när en bil kom i full fart och körde in i oss bakifrån. Som tur är klarade sig alla med små skador. Jag har fått en whiplash så har jätteont i nacken idag och är stel men kom nyss tillbaka från läkaren och han sa att man vet aldrig hur lång tid det tar att läka men han hoppades på ca en vecka. Jag håller alla tummar och tår att det har läkt till nästa lördag.
 
Det mesta jag kommer ihåg är hur högt ljudet var av smällen, hur ont det gjorde i nacken och hur rädd jag var. Jag fick en panikattack och började gråta hysteriskt. När jag kliver ut ur bilden så ser jag att den andra bilden är helt mosad men att tjejen som körde bilden ändå kliver ur och springer mot oss. Vi ringde 911 och polisen kom men de enda presonerna som jag ville ringa var mamma och pappa, såklart gick ju inte det. Jag pratade ändå med mamma senare på kvällen och det var skönt. Just nu knarkar jag smärtstillande som aldrig förr och har nån slags värmegrej på nacken. Det värsta är nästan att jag inte känner mig trygg alls längre, jag är jätterädd när jag åker bil och speciellt här där folk kör som idioter. Igår kväll ville jag bara vara hemma i säkra lilla Sverige igen.
Puss och kram, ta vara på livet, YOLO och allt sånt man känner efter en sån här grej.

Q/A

Kategori: I USA

Tänkte vara lite trevlig och svara på en kommentar:
 
Hej! Grattis! Gillar din blogg! När åkte du till USA, vilken klass hade du gått ut? Är det värt att komma tillbaka och gå om ett år? Ha det bra!
 
Hejhej! Tack då mycket! Jag åkte till USA efter första året på gymnasiet. Jag tycker att det är en bra ålder, jag har hört att många som åker efter 9an åker hem igen för att de inte är helt redo. Det gäller såklart inte alla men jag tror att det är bättre att vänta ett år. Efter tvåan skulle jag inte heller vilja åka eftersom då har man bara ett år kvar med sin nya klass när man kommer tillbaka.
Om det är värt det har jag bara en sak att säga, JA!!!!!! Jag skulle aldrig ha lärt mig så mycket om mig själv som jag har gjort under den här tiden om jag hade stannat i Sverige. Jag hade heller aldrig kunnat lära mig lika mycket om kulturer som jag har gjort genom att bo här. Det är såna saker som man aldrig kan få genom att läsa i en bok eller resa till ett land en vecka. Jag har ju inte börjar i min nya klass än men om jag tänker på hur nära vi kom varandra första året på gymnasiet så ska det nog inte vara några problem att göra samma sak med 30 nya människor. Herregud, jag flyttade ju hit utan att känna en enda. Det är klart att det kommer vara lite surt att se min förra klass ta studenten utan mig men då är det bara att tänka på allt som jag har fått uppleva här som de inte har. Och vad gör det egentligen om jag tar studenten när jag är 18 eller 19 år.
Idag är jag ledig så har tid att sitta och ta fula pose-bilder och kolla på solsidan i sängen. Bästa.
 
 

MID-YEAR ORIENTATION

Kategori: I USA

Tja!
Hade skrivit värsta långa inläggen sen ba poff va det borta såatte.....måste börja om.
 
I helgen var det Afs-läger igen pga att vi nu har varit här halva tiden(??!!??). Helgen innehöll det vanliga, kultursnack, sätta upp mål och umgås. Vi hann även med lite snack om NYC dit vi alla drar i mars. Älskar alla mina fellow utbytesstudenter. På lördagskvällen blev det mys vid en bon-fire och jag fick en tårta och en ballong fööööör det va ju min födelsedag i söndags. 17 år har lilla jag nu levt. På min födelsedag kom Cara och hennes man till oss på middag och jag fick lite paket osv. Jag fick även lite paket från Sverige som SÅKLART var väldigt uppskattade. (Acke bror, fick ditt idag<3333). Jag hade enormt lyckorus hela dagen, kan bero på att Raleigh dagen till ära bjöd på 25 grader och sol och att jag har lärt känna så fina människor här, haha snyft va djupt det blev.
Hihihi, älskad.
Bästa AFSers.
Österrike, Holland, Italien, Sverige, Canada, Norge, Finland och Ryssland.
Hann med att få imtt namn på thai också.
Vi hade talangshow. Här ser ni chilenarna, tyvärr åkte Camilla hem idag:( hon valde att avbryta sitt år.
Jag made a wish och skar tårtan.
Mys.
<3
Allihopa.
My favs. Vi ska ha en NY-kväll där vi planerar what to do så har ni tips så tar jag gärna emot!
Schweden kom och hälsa på.
 
 
Igår och idag har det varit finals på schemat. Det gick bra och vet nu att jag har A i slutbetyg i engelska. Ganska kul att jag hade B i sverige och A här. Idag efter mitt civicsprov höll Ms.Walker ett litet tal till oss. Världens bästa lärare. Hon pratade om hur mycket hon kommer sakna att ha mig i klassen och frågade om jag inte kunde ta civics nästa termin också för att svara på Europa/socialism/multiparty/etc frågor. När man har henne behövar man verkligen inte plugga hemma för hon förklarar allt så himla bra. Kommer sakna henne! Nu är jag ledig i typ en vecka innan mina nya klasser börjar, spännande.
 
Just nu sitter jag på mitt så kallade jobb, alltså dog-sit. Chillar och kollar på solsidan(DÖR över the level av rolighet). Nu ska jag ta ut hunden på en promenad. Ahhhh, har så mycket att berätta men men time will tell hehe.
Haha just det, vad händer med Sverige??? Tåg som kör in i en lägenhet och mord inne på myrorna??
 
Ha det bra och dö inte för mycket över mörkret där hemma!
Puss!
 
Såhär glad var jag i söndags.
 
 

SISTA SKOLDAGEN

Kategori:

Inte riktigt kanske men sista med dessa klasser. Igår sprang jag nog mer än vad jag har gjort i hela mitt liv. Jag var redo att säga upp mig från livet igår kväll men idag är det bra igen! Ikväll ska jag packa för Afs-lägret i helgen och sova. I helgen ska det bli 73 degrees alltså ca 25 grader och sol. Gaaah, annorlunda födelsedagsväder. Ska bli kul att hänga med grace och alla utbytesstudenter i helgen, måste dock hålla en presentation om Sverige imorgon...ska mest prata om midsommar och kräftskivor osv, ingen vill väl lyssna på en Wikipedia-föreläsning.

Just nu sitter jag på min civicslektion men vi gör ingenting, eller vi är supposed to plugga inför finals men i got this så jag är lugn. Snart ska jag åka nya bussen för andra gången. Första gången åkte jag fel så mom fick komma och hämta upp mig men men sånt som händer i guess;)

Ni får se bilder på hur fint raleigh va imorse genom bilrutan och så kom jag på att ni knappt har sett några av mina kompisar här så här har ni Savannah och en inte allt för pigg Marisa.
Puss!

VARDAG

Kategori: I USA

Hej!
Återigen lite klagomål på min bloggning så here u go madre. I helgen var jag bland annat och shoppade med Sasha på crabtree, packade upp lådor och va på bio. Vi är nu inflyttade i huset men fortfarande med lådor överallt men om kanske två veckor är nog allt klart.
Jag och Sasha i lördags inne på forever21.
 
Igår hade jag min andra fotbollsträning och vi kan väl sammanfatta det hela med att jag inte kan gå idag. Det var sprints, abs och soccer som gällde. Ursäkta ärligheten men var påväg att spy både en och två gånger... Försäsongsdelen suger men ÄLSKAR att spela fotboll igen. Verkligen jätteroligt och tjejerna är snälla och coacherna verkar inte alls så farliga som alla har sagt. Jag blandar dock in lite svenska då och då, har ju aldrig spelat fotboll på engelska så det dyker upp några "finns", "rygg" "japp" osv. Just nu är det bara work-outs så vem som helst får komma och det är stooor skillnad på hur bra folk är. Vissa är nybörjare och man undrar om de någonsin har sett en fotboll och andra är jätteduktiga. Imorgon är det dags igen och då är det long distance. Har även mile-test imorgon för team-sports så det bli ALOT of running.
 
I helgen är det AFS mid stay orientation. Helt sjukt att jag har varit här halva tiden redan. Exakt 5 månader idag om ni undrar. Det känns så konstigt när jag hör om utbytesstudenter som ska åka hem nu, alltså såna som bara är här en semester. Att deras "år" redan är över betyder ju att mitt snart också är det. Jag och Lovisa har pratat om detta att man liksom längtar hem fast samtidigt inte vill att det ska ta slut. För när man åker hem kommer man ju aldrig tillbaka till det här nå mer. Halva tiden kvar så inte dags att börja oroa sig än. Glaset är ju halvfullt så att säga hehe.
 
Nu är ni förhoppningsvis trötta på mig för ett litet tag.
Ha det så bra allihopa så hörs vi!
Detta är ju iaf en sak jag längtar efter. Min finaste nelly<3<3<3<3 Vivaldi-dejt i sommar är redan planerat.

PICS

Kategori: I USA

Finfina halsbandet som jag fick av familjen<3
Nyår spenderades downtown.
Såhär ser mitt rum ut just nu.....
Sånt här gör en ju så himla glad och ledsen på samma gång:( SAKNAR DIG AGNES<3
 
Allt för idag. Lite stress nu pga finals, flytt och fotboll men men. Kämpa på. Fortfarande ingenting mot rudbeck så jag ska nog klara mig.
Tjingeling.

SOCCER

Kategori: I USA

Hejhejhallå!
Vi är mitt i flytten nu därav min frånvaro. Mitt nya rum just nu är KAOS med lådor överallt och jag har ingen koll alls på mina saker men men. Skolan började i onsdags (ja den 2a januari...) och sen dess har jag varit extremt busy. Idag började till exempel fotbollen. Sjukt jobbigt var det. Vi gjorde massa running och sen hade vi vanlig fotboll efter det. Jag har varit jättenervös inför fotbollen och visst, de är jättebra tjejer där men jag tror ändå att jag har en chans. Och coacherna verkar hårda men ändå väldigt bra så jag är taggad. Vi har workouts från och med nu till try-outs som är 13,14,15 februari. Är glad att jag förhoppningsvis kommer komma i lite bättre form igen, damn american food...
 
Jag har just nu mina sista veckor av Art, English, Team sports och Civics. Om två veckor väntar finals och sen är det 4 helt nya klasser. Det ska bli kul men kommer sakna vissa kompisar som jag har lektioner med nu.
 
Jag har tänkt att göra en liten resumé av 2012 för att det är så mycket som har hänt men det får vänta till helgen för nu måste jag göra klart mitt "American Dream-project" för English, det sista jag gör för Ms. Putnam:))))) Ska även försöka berätta om julen i helgen och så måste jag göra en presentation om Sverige för att jag har AFS-läger nästa helg där man ska ha presentation om sitt land. Det är ju även min födelsedag nästa helg, den mest meningslösa födelsedagen, 17, men det blir väl vad man gör det till ellerhur, Lovisa?;)
 
 
Puss och kram alla där hemma!