Hedvig i USA

Utbytesstudent i Raleigh, North Carolina USA 2012/2013

VIRGINIA

Kategori: I USA

Hejhej!
Vet att jag är sveriges sämsta bloggare nu men men. I helgen åkte vi till Virginia för att träffa lite släkt. Vi skulle egentligen till maryland också men magsjuka (inte vår familj) ställde in det. Vi lekte med alla små kusiner och körde white elephant, det är ett julklappsspel där man kan ta från varandra osv.

Idag är det ju nyårsafton, wohoo 2013. Sen börjar jag skolan på onsdag....men det mest exciting som händer nu är att vi även flyttar denna vecka! Så veckan kommer bestå av att packa och flytta och så har jag min första fotbollsträning på torsdag. Nervös som attan.

Jag ska skriva julinlägget så fort jag får bilderna men det verkar inte gå jättefort...men jag kan passa på och tacka mamma, pappa, Agnes, axel, farmor, farfar, mormor och alla andra för de fina paketen ni skickade. Otroligt uppskattat och hela min amerikanska familj hälsar också tack!

Nu ska jag gå upp och börja packa lite. Jag hoppas att ni alla får ett bra slut på 2012 och en rolig början på 2013.
Gott nytt år helt enkelt!!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3830498/images/2012/pic_50e1a3cde087c35c804bf946.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3830498/images/2012/pic_50e1a3e5e087c35c64fc759c.jpg" class="image">

iPhonelycka

Kategori: I USA

Alltså lyckan är ju total nu. Ska försöka lägga upp bilder från julen ikväll om jag hinner. Imorgon bär det av till maryland och Virginia för att träffa lite släkt osv. Att en sak kan göra en så glad och excited på livet är ju lite sjukt men min iPhone tog mitt liv till nya möjligheter haha.... Ha en bra kväll y'all!

GOD JUL ALLA KÄRA MÄNNISKOR

Kategori: I USA

Hoppas ni får en fantastisk dag. Njut.
<3

DAN FÖRE DOPPAREDAN

Kategori: I USA

Hejhej!
Tänkte skriva ett lite gladare inlägg. Eller ja...vet inte hur jag ska göra det. Det är inte så att jag är ledsen nu men jag har noll julkänsla och hela grejen att jag vet att familjen firar jul hemma är lite jobbig. Det känns hemskt men jag önskar nästan att jag bara kunde få skippa julen iår. Så är det med det.
 
Annars har jag fullt upp nu. I fredags skippade jag skolan pga halvdag och massa snack om folk som skulle ta med sig pistoler till skolan och var hemma och planerade våran fest som vi hade. Jag, Monika och Sheila hade "End of the world" party. Efter festen sov några av mina kompisar kvar så blev inte s mycket sova den natten. I lördags åkte jag och Morgan och massa av hennes vänner och körde disc-golfing. Jag var faktiskt lite av en talang måste jag säga. Efter det åkte hela familjen och käkade (åt fisk, galet vad jag saknar det. Folk äter inte fisk här) sen åkte vi downtown och såg the nutcracker.
 
Idag är det söndag och jag ska julshoppa (hehe ute i god tid) och skypa med familjen<3<3<3<3<3<3
Och nu till det viktigaste av allt:
Det är ju kära brors födelsedag!! 21 hela år. GRATTIS!!!
Man ser ju tydligt vilka som är de mer attraktiva syskonen....
Saknar er!!!!
 
God jul till er alla om vi inte hörs imorgon<3
 

NIOTILLFEM

Kategori: I USA

Jag sa att det inte var något. Att jag ville vara ifred. För så säger man när man vill det minst av allt.

MICHAELA FORNI

Kategori: I USA

SHOPPING

Kategori: I USA

Hey!
 
Idag during my civics class pratade vi lite om skjutningen som var i fredags. Helt insane hur sånt kan hända. Vi kommer troligtvis ha en träningsdag där vi får träna på hur vi ska göra om det skulle hända på Millbrook. Det har även börjat prata om att de ska bygga ett stort stängsel runt hela skolan och att de bara ska ha en ingång så att de kan ha koll på vilka som kommer in. Fick även höra att Texas funderar på att göra det lagligt att ha med sitt vapen (om man har licens) till skolan som protection, mest läskigt tycker jag.
 
Ska avsluta med något lite gladare så kan berätta att idag efter skolan åkte jag och Sasha till the mall för lite shopping. Jag köpte en aaaamazing väska och lite grejer från VS. Jag kom nyss hem och vi har precis käkat middag och nu blir det uppsatsskrivning resten av kvällen...en character analysis av George Milton och Huckleberry Finn ska det bli.
 
Värst va mycket engelska jag blandade in i det här inlägget men så blir det när man bott här i 4 och en halv månad.
 
Kram!
Jag och Sasha idag<3
 

INSANITY

Kategori: I USA

Hejhej!
Tänkte mest berätta att jag och Sheila har börjat göra (ser du mamma, jag kan fortfarande mina dubbla supinum regler även fast jag skriver att jag ska "komma tillbaka till er") en träningsform som heter insanity. Korta men sjukt jobbiga pass. Jag går som om jag var minst 100 år idag och mina lår har inte känt sån här smärta på länge. På onsdag har vi möte med fotbollen och sen i januari drar försäsongen igång så jag måste bli in shape tills dess. Är galet nervös inför try-outs btw...ca 60 går på try-outs och bara 16 kommer med...bara hoppas att några bk-talanger sitter i sen i somras.
 
Nu ska jag plugga lite great gatsby, engelskaprov väntas imorgon, exciting värre.
Pusspuss.
Ha det!
Jag right this second.

LUMINARY

Kategori: I USA

 
Hej!
Igår kväll åkte vi först till en indisk restaurang och åt. Mycket god buffé var det.
Här käkar jag en slags pannkaka/bröd med potatis och två olika såser. Den oranga drycken framför mig är en indisk yougurtdryck som smakar smoothie.
Efter middagen åkte vi till ett neighborhood som hade luminaries. Den här bilden är från google bara för att visa hur det ser ut.
Jag när jag tänder ett av ljusen.
Sheila.
Sheila, Monika and me.
 
 
Seeen åkte vi till ett hus som hade den sjukaste upplysningen ever. Som ni ser så blinkar deras hus i takt med musiken. De hade till och med en burk där man kunde lämna bidrag till deras elräkning haha.
 
Efter allt detta åkte jag hem till Morgan. Vi åt judiska "potatispannkakor", spelade dreidel och tände menoran. Jag fick till och med presenter, hur gulligt som helst. Jag tror inte att jag har berättat vem Morgan är men hon är alltså en tjej i min English class. Hade en jätterolig kväll iaf!
 
MAMMA OCH PAPPA:
23 borde funka det enda är att vi kanske ska springa ett lopp då men jag ska höra hur det är med det och sen kan jag komma tillbaka till er.
 
Bara en vecka till julafton nu:))
Puss och kram!

PANERA

Kategori: I USA

Hejhejhallå.
Igår var det fredag, hade lite prov och spelade lite basket i skolan. Coach Inscore ( min team sports lärare) är så himla rolig. Han kom helt excited igår och ba "Hedvig jaa" (han lägger alltid på ett ja efter mitt namn för att han tycker att det låter svenskt...mer tyskt tycker jag) och började berätta att de hade varit några flickor på hans dotters skola som hade kommit i vita linnen och med ljus i håret. Han hade tyckt att det va lite wierd så han frågade och så sa de att det var en svensk tradition (LUCIA<3). Så då kände väl han att det var något som jag ville ta del av så då fick jag förklara varför vi firar lucia osv. Det skämmiga va bara att jag inte riktigt vet det....jag vet att hon var ett helgon och att vi har alla ljusen för att det är så mörkt ute men varför firar vi egentligen? På tal om idrottslektioner  är det så stor skillnad på här och i Sverige. I Sverige har vi ju mottot "det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder". Här gäller mer "är det inte perfekt väder så sätter vi inte en fot utanför dörren". Minsta duggregn=OMG STANNA INNE!!!!! Till och med regn dagen innan betyder stanna inne pga att då är ju faktiskt planerna lite blöta. Den här veckan var det runt 10 graden och sol men nej gud det är ju fööör kallt. I Sverige går man minsann ut i snöstorm och minus 10 som riktiga vikingar hehe.
Igår kväll åkte jag och Monika till panera för att träffa Cara(om ni inte ännu vet det så är det min liaison). Trevlig liten middag var det.
Hej hej Monika, hej på dig Monika.
Jag skulle se "vanlig" ut där av den sura minen.
Efter middagen åkte vi till ett julgransställe för att, ja, köpa julgran helt enkelt. Här är Monika och Sheila. Ni ska få se lite fler bilder från det sen. Vi hittade iaf en gran och idag ska den pyntas!
 
Idag ska vi även på middag med dad's föräldrar och senare ska jag till Morgan och fira Hanukkah med hennes familj. SÅ taggad för det, jag vet ingenting om Hanukkah men det ska bli kul att se hur det går till.
 
Jag kollade nyss på julkalendern förresten, älskar att Leif är med hahah!!!
 
Hoppas ni får en bra dag!
 

1212121212121212121212

Kategori: I USA

 
Idag måste man ju nästan skriva bara för att det är så oerhört många 12or och för att jag fick lite klagomål hehe. Har inget speciellt att säga egentligen. Kan berätta att både familjen och farmor och farfars paket har kommit. Tack x1000 för dem<3 Ska dock inte öppna förns på julafton/dagen. Annars kommer Sheila hem inatt. Hon pluggar på college i California men kommer hem på jullov nu. Det ska bli roligt att träffa henne igen, har ju inte sett henne sen min första vecka här. Sjukt vad tiden springer iväg nu förresten. Åker ju snart hem??!! Nä, inte riktigt men känns som att jag helt plötsligt kommer sitta där på planet till Sverige och undra var mitt år tog vägen.
 
Och har hört att det är lite kämpigt i skolan haha...här chillar jag vidare. Har nästan helt tagit bort plugg från mina dagsplaner nu. Kommer hem och läser några sidor i en bok sen är jag finito. Ganska skönt men skulle tröttna på det här i längden. I januari börjar mina nya klasser och jag tror att jag kommer ha betydligt mycket mer plugg då men blir det för mycket ´kan jag alltid droppa en klass och ta "foods" eller något annat lekämne.
 
Alltså åh, måste berätta om vad Ms. Walker, min civicslärare, sa efter mina redovisningar förra veckan. Hon ba "I'm proud to know you." Och så sa hon massa om hur modig jag var som lämnade allt när jag bara var 16 år och kom hit och bor med en familj som jag aldrig hade träffat innan jag kom hit osv. Bästa läraren.<3
 
Nu ska jag sova. Just det, glad lucia allihopa. 11 dagar till julafton:)))
Puss och kram.
Ganska sad bild men faktiskt sant.

20 GRADER

Kategori: I USA

ohmajgad. Vet att jag bor i södern men liksom 20 grader halv 7 på morgonen den 10 december är lite too much to handle. Och sen fuktighet på det också, känne ju som juli. Julkänslan är ganska långt borta men ändå hyffsat skönt att kunna ha shorts på sig.
Nu sticker jag till skolan!
Just det! 4-månader i staterna igår, 6 more to go!

LUSSEBULLAR

Kategori: I USA

Jag har ännu en gång visat min talang i köket......failade TOTALT med lussebullarna igår. Men det var faktiskt inte mitt fel, de har ju varken vanlig jäst eller vetemjöl här så jag var tvungen att göra om allt och hade ingen aning om hur torrjäst fungerade såatte....såhär såg min deg ut efter ca 100 dl mjöl:
Inte helt rätt va? Så nu ligger de där nere och ser bra ut men smakar som torra scones, inte helt nöjd.
Såhär såg det ut när jag och Kevin gjorde dem. Ni ser ju bara på degen hur vit den är haha. Lärde mig iaf att jag aldrig ska bli kock, jag blir bara frustrerad och får panik.
 
MEN knäcken blev bra så den ska jag ta med mig ikväll som mitt svenska julgodis. Idag ska jag även göra köttbullar, önska mig lycka till....
 

GOOODMORGON

Kategori: I USA

Idag blir det julbak. Lussebullar och knäck ska jag göra. Imorgon har AFS en julfest och alla ska ta med sig en maträtt från deras land och en julkaka så då tänkte jag göra knäck. Jag ska även ta med mig swedish meatballs, lagom avancerat tycker jag.
 
Igår gjorde jag och Monika en himla mysig sak. Vi gled runt i hennes bil och lyssnade på musik och dömde alla husens belysningar. Vi kom fram till att jag gillar vita ljus, hon färgglada. Ingen av oss gillar uppblåsbara grejerna, ljus i varje fönster eller plottriga hus som inte matchar. Men det värsta av allt är när folk blandar olika nyanser av vita ljus.
 
Två veckor kvar till jullov nu, dock det kortaste jullovet i mitt liv.....jag börjar skolan redan 2a januari...:( MEN det ska ändå bli skönt med lov och efter lovet börjar ju fotbollen!! Fast nu taggar jag mest till att vi ska spela handboll i min team sports klass de närmaste veckorna. Jag ska va lite coach eftersom inte ens läraren kan alla regler men det ska bli kul att se hur det går för alla.
 
Nu ska jag kolla på julkalendern:)))
Ha en bra dag, eller kväll för er i Sverige då.
Bild från julfesten förra helgen.

CHRISTMAS LIGHTS

Kategori: I USA

 
Hejhej!
Jag kom precis tillbaka efter en promenad i mitt område, jag tog med mig kameran för att jag tänkte visa er lite hur amerikanarna lyser upp deras hus nu i december. Here we go.
Börjar med en extremt dålig bild men här är iaf ett väldigt blått hus, Monika trodde att de var judar.
Populär att ha renar i trädgården. Lite läskiga är de när de rör sig...
Tre faktiskt ganska fina hus.
Lite mer crazy ones.
Men nu till det värsta/bästa av dem alla:
 
ALLTSÅ. Det är sjukare i verkligheten för att det blinkar och flyger saker osv.
 
Jaja, det finns andra hus som är värre men orkade inte gå så långt. Vissa går verkligen all in med det här. Imorgon är det fredag och i helgen väntas AFS holiday party och julbak bland annat.
Hoppas ni har det bra!
<3
 

HELGEN

Kategori: I USA

Tänkte berätta lite om min helg men kan börja med att berätta att mina redovisningar gick bra, fick till och med höra att jag knappt har någon accent:))) De gled ganska snabbt över från Sveriges skattesystem till frågor om när man får dricka alkohol, fick även dra några norgeskämt haha...men min lärare var nöjd och folk tyckte att det va roligt så jag är nöjd.
 
Back to helgen. Lördagen började med att jag och Grace åkte till en skandinavisk julmarknad som hade luciatåg, lussebullar, köttbullar, knäckebröd, folkdans, dalahästar och andra svenska grejer. Jag shoppade glögg, knäckebröd, julmust, daim och en svensk grej som man kan hänga i julgranen. Vi fikade även med lussebulle och chokladboll och käkade så kallade swedish meatballs till lunch. Mycket nöjd med dagen.
Mums<3
posar med luciatåget.
Lycklig tjej för lite julmust.
 
 
Efter detta skjutsade Grace hem mig och då var det bara att snabbt som attan byta om för att åka iväg på dad's jobbs holiday party.  Det var mycket fancy och trevligt. Jag och Monika var nog de enda under 30 där men maten var fantastisk och det var kul ändå! Det var även trevlig underhållning av Gladys Knight, jag har ingen aning om om ni vet vem det är men hon är iaf jättekänd här.
Familjefoto innan festen. Ser ni att jag är barbent??!!
 
Puss och kram!
 
 
 

VÄDERRAPPORT

Kategori: I USA

Heheheh,
Ska vi jämföra väder? Idag är det runt 25 grader och sol, helt sjukt ju!! December liksom och folk går runt i shorts. Dock saknar jag snön...dör över alla fina bilder som ni lägger ut på fb med all snö och adventsmys. Här firar man ju inte advent...fast jag tror att jag kan klara mig ett år utan snö. Det är iaf bättre med 25 grader och sol än 10 grader och regn som jag trodde att det skulle vara nu. Synd å klaga.
 
Idag är jag lite nervös pga att jag ska hålla nån slags redovisning om Sveriges ekonomi i min civics klass och i min lärares andra klass imorgon...liksom vad heter välfärdssamhälle på engelska??? Jag får samarbeta med google translate ikväll helt enkelt. Basically ska jag prata om våra höga skatter och vad vi får ut av dem. Ska även prata lite om hela utbytesstudentgrejen. Jag måste lära mig allt ikväll så att jag kan svara på frpgor, jag kan ju inte stå där uppe och verka dum haha. Förresten ska ni veta hur dålig min svenska är nu, jag kan varken stava eller bilda meningar...jag var tex på väg att stava verka "värka". Ajaj. Och jag träffade massa svenskar i helgen på en grej som jag ska berätta om senare och när jag skulle prata svenska var det helt onaturligt och kändes bara superkonstigt, jag var tvungen att tänka efter varje gång jag skulle säga nåt. Men allt det är väl ett bra tecken antar jag!
 
Nu ska jag ut och springa,
ha en bra kväll!

JULKALENDERN

Kategori: I USA

Hajhaj.
ÄNTLIGEN helg säger jag bara. Första femdagarsveckan på en månad var jobbig, kändes som att det aldrig skulle ta slut meeen som tur va blev det ju fredag ändå. Julen i Amerikat börjar tydligen efter thanksgiving (eller enligt the malls började den ju efter halloween) så nu är husen runt omkring pyntade och radion spelar bara julmusik. Inte mig emot då jag älskar julen men måste säga att det ser lite lamt ut med alla renar och tomtar när det fortfarande är varmt ute. Beror nog på att jag är van med att renar+tomtar=snö och minusgrader men det blir kul med en ny slags jul. Men jag ska inte låta er där hemma ha eran jul helt utan mig så i veckan har jag skickat iväg lite klappar till min fina familj:))) Och en annan sak som är bra med julen är ju detta:
Alltså gaaaahhh, höjdpunkten på året är äntligen kommen. JULKALENDERN!!!! Och såg på svts hemsida idag att man kommer kunna se det i hela världen, lyckan är total hos lilla jag.
Dock kommer den ju aldrig kunna slå denna:
Staffan, Ivar, Melitta, Lillan och Jean. Fina människor. Jag kommer iaf sitta bänkad framför datorn varje dag fram till jul, det blir ju ingen riktig jul utan julkalendern. Så är det bara.
Imorgon får jag även börjar bränna ner ljuset som du skickade mamma:
Har jag visat min fina tröja förresten? JUNIOR och Millbrook high school står det bla på den.
Iof så är den Ninas gamla så det är därför det står 07 på den men sånt orkar jag inte bry mig om.
 
Avundsjuk på eran snö btw så njut!! Och fira första advent ordentligt för sånt gör de tydligen inte här!! Skriver kanske imorgon om jag tar nå fina bilder på julgrejerna som jag ska på.
Ha det!
<3