Hedvig i USA

Utbytesstudent i Raleigh, North Carolina USA 2012/2013

VIEW

Kategori: I USA

Hallihallå. California levererar, titta bara på min utsikt från hotellet!

RICHMOND

Kategori: I USA

Tänkte visa lite vad jag hade för mig förra helgen! Jag mötte ju upp Grace efter skolan och så åkte vi till Richmond, VA. Vi hälsade på hennes gamla college och träffade några av hennes kompisar.
Här är vi på ett froyo-ställe. Vi strosade runt på en jättefin gata där det var fransk filmfestival.
Tyckte denna var lite rolig. Det är btw ganska vanligt här att folk har sina egna skyltar.
Sen var det dags att åka hem igen, kommer sakna vänner med körkort och egen bil som en självklarhet! Så mycket lättare att göra spontanresor då. Det var iaf storm när vi åkte hem så vi lyssnade på country och drömde oss bort till sommaren istället.
När vi kom hem igen så åkte vi förbi Southpoint (the best mall here) och så köpte jag sperry's. Grace tycker att jag håller på att förvandlas till en southern belle, kolla bara håret liksom.
 
Imorgon ska jag på hot yoga med Grace, träffa Cara och packa inför CALIFORNIAAAAA som är på lördag. Kuljul.
Glad Påsk människor!
En riktigt happy camper.

FRENCH

Kategori: I USA

Sitter på franskalektion med en sub som inte kan franska. En timme kvar, kämpa Hedvig.

Igår vann vi mot våra rivaler med 1-0 så det ägde ju. Jag spelade ytterforward, jag börjar undra om jag suger överallt eller om jag är så bra så jag klarar av vad som helst....får hoppas på det sistnämnda.

Nu ska jag försöka lyssna på killen som säger bonjouuuur guys och undrar vad question heter på franska.
Snart spring break!!!!!!

IN NEW YOOOOORK

Kategori: I USA

Nu ska ni få ta del av min grymma resa till NYC!
Vi flög dit svintidigt fredagmorgon men vi var taggade ändå.
Här är jag och Grace när vi precis hade kommit fram. Jag behövde till och med ha dunjacka....
Sen blev det lite tunnelbaneåk till hostelet där vi skulle bo. Det var riktigt nice med folk från hela världen.
Grand Central Station.
På fredagen hade vi planerat in en tour på UN. De pratede om deras arbete osv.
Vackert New York.
På kvällen åkte vi in till times square som de turister vi var och fotade, fotade och fotade. När alla hade fått en bra bild att lägga upp på insta gick vi till the M&M store och the Disney store.
Blev som ett litet barn där inne.
Fina Disney-citat på väggarna.
Lördag var St Patrick's day så det var stoooor parad på fifth och MÅNGA lite för fulla människor.
Men jag fick ju iaf se mina älskade vänners hus<333333 Tyvärr inte central perk dåra....
Central Park hann vi också med och det var många filmminnen som dök upp.
Lite gruppbilder. Första bilden är alltså: Österrike, Sverige, USA, Finland, Kanada och Norge.
True yankees.
Jag och Marie i kön till att köpa Broadway-biljetter. Kallt som attan va det men vi fick tillslut 7 biljetter till.....
Som var helt fantisktisk!!!
Only in America kan man få en STOR pizza som lätt räckte till 5 personer för $10.
Klassikern måste man ju också göra. Tyvärr va själva ön som hon står på stängd pga Sandy men vi fick iaf åka runt med en båt. På bilden är det nordborna alltså finland, norge och sverige.
Ooooo, här va det freeeezing men hur coolt som helst. Mitt leende har väl aldrig varit mer ansträngt haha. Sjukt cool stad ändå.
På måndagen hade vi bara förmiddagen på oss så då drog jag, Ingrid och Marie till Madame Tussaud. Vi hälsade på lite kändisar, blev vettskrämda i en spökgång och gick på 4D-bio. Spökgången var gjort efter "The walking dead" och vi skrek så mycket. Det var blandat med dockor och levande personer så man visste inte vilka som skulle hoppa på en och när de väl gjorde det så hängde de på en och tryckte upp en mot en vägg osv.
Och det var den NY-resan! Jag hade det hur roligt som helst och jag älskade verkligen NY så dit kommer jag tillbaka. Hoppas jag inte tröttade ut er alltför mycket med detta inlägg.
Vi höres!

I'M OFF AGAIN

Kategori: I USA

Hejhej. Nu blir det snabbuppdatering igen för nu ska jag iväg till Grace och sen drar vi två till Richmond för att spendera helgen där. Idag blev jag väldigt glad när jag kom hem från skolan för där låg det ett grönt sverigepaket från mamma. Det innehöll ett påskägg och ett jättefint brev. Tack så jättejättemycket mamma!! Och tack för ditt mejl för några dagar sen pappa, såna saker betyder mer än ni tror! Nu har jag superbråttom så ni får ha en jättebra helg allihopa!
En nyduschad och glad Hedvig med mammas brev:

TJENA

Kategori: I USA

Har inte tid att göra mitt NY-inlägg än men tänkte skriva lite ändå. Jag är mitt uppe i midterm-veckan så det är fullt upp. Idag hade jag även match mot sanderson och vi vann med 2-1. Vi gjorde mål när det va typ 1 minut kvar så det va skönt! Då blir det inget straff på nästa träning hehe. Imorgon ska vi möta det bästa laget i vår serie så det blir spännande. Nu måste jag fortsätta plugga den amerikanska historian. Natives, the civil war och olika presidenter är allt som snurrar i mitt huvud. Ha en bra första vårdag imorgon y'all!
Bild på mig och jackie innan matchen idag:

VYKORT

Kategori: I USA

Precis kommit hem från en fantastisk resa. Jag har mid-terms imorgon så nu hinner jag inte skriva men lovar att lägga upp bilder snart!
Puss och kram.

I'M OFF

Kategori: I USA

Nu gör jag NYC!

FREDAG EN DAG TIDIGARE

Kategori: I USA

Tjihoo, imorgon tar jag fredag. Det ska bli skönt med långhelg(för jag anstränger mig ju så mycket under veckorna....). Jag har verkligen gått från att plugga lite till att inte plugga alls och köra på "det löser sig" taktiken. De kan väl inte förvänta sig att jag ska plugga i NY även fast jag har mid-terms nästa vecka. Jag kommer garanterat få en chock nästa år, men det tar jag då.
 
Den här veckan har rullat på väldigt fort och jag har bland annat spelat 2 matcher. I måndags blev det vinst med 6-1 mot Enloe och idag blev det vinst med 2-1 mot Wakefield. Jag spelade mitt-mitt och forward i måndags och mitt-back idag, jag spelar lite överallt så att säga.
 
Jag har ingenting roligt att dela med mig av så vet inte riktigt varför jag skriver men men. Jag kan berätta om det jag gör som gör att folk hör min accent fortfarande. Jag säger "ch"-ljudet alldeles för mjukt. Jag säger mer shhhild istället för dchild om ni förstår, sheck istället för dcheck. Jag ska jobba på det tills jag kommer hem har jag tänk, jag vill ju låta som en riktig yankee då.
Nu ska jag sova.
Godnatt people.
 
(Nu är det bara 5 h mellan oss btw)
Såhär brun och smal var det ju tyvärr längesen jag var(oktober här närmare bestämt) men kände att inlägget blev dötråkigt utan en bild. Känner att jag borde skriva om min vikt nån annan gång för HELVETE vad jag har blivit tjock och jag ska inte ljuga, jag mår riktigt dåligt över det.

SOL

Kategori: I USA

Såhär kan man gå klädd när det är 16 grader och sol.

8 MARS

Kategori: I USA

(Haha, tyckte precis att det kändes konstigt att skriva 8 mars istället för mars 8. Tokigt.)
 
Ännu en vecka har passerat och ojojoj vad snabbt det gick. Nu är det helg och jag ska på bio bland annat men annars är det ganska oplanerat. Min sista oplanerade helg innan mitten av april. Det här var även min sista 5-dagars vecka innan slutet av april. Mitt chillarliv här äger. Att det här syns på min mobil äger ganska mycket också:
Hihihihihohohohheheheh, bara en ynka vecka kvar till the concrete jungle.
 
Just det, i tisdags var jag på basket också. Det var DUKEs sista hemmamatch och då alltså seniorkväll. Seniorkväll har alla sporter här(både high school och college), det är till för att tacka av de som slutar. Det är ofta en liten fest, alla seniors får presenter och det är tal osv. Så här såg det ut:
Duke vann med typ 30 poäng om någon undrar.
 
Just nu har jag precis ätit middag och nu blir det filmkväll. FIlmkväll=jag somnar i soffan efter en kvart. NICE.
Ha en bra helg y'alls. Nu måste jag förklara mig lite igen....y'alls är något sydstats påhitt. Liksom att lägga till ett S på y'all som redan är plural är kanske inte så logiskt men det gör de iaf. Som att säga nis ju.
Shout out till alla kvinnor idag också såklart!!!!
Vi höres.
 
 

ACT

Kategori: I USA

Hallå där.
Idag har jag skrivit prov i 4 h så min hjärna är inte på topp(jag stavade precis hjärna, gärna....). Det var alltså the ACT på schemat idag och det består av engelska grammatik, läsförståelse, uppsats, matte och science. Jag konstaterade att jag klarar mig finfint på vanlig engelska men när det kommer till avancerade science förklaringar efter 3 h provskrivande ligger jag i lä. Det blev mycket "jag har inte valt C på länge så det kör jag på". Jag får mitt resultat om 5-8 veckor så då får vi väl se om det blir något Harvard för mig eller inte. Måste dock säga att läsförståelsen var lättare än nationella hemma i svealand förra året, matten med för den delen. Efter provet hade halva dagen gått så jag hade bara 1 och en halv lektion kvar. Mamma ville att jag skulle skriva vad mina lärare heter så okej då. First period har jag algebra med Mrs.Pettigrew, second är det franska med Mrs.Guikema, third är det sculpture med BÄSTA Ms.Moody och slutligen U.S. History med min roligaste lärare Mr.Krist. Nu kan du söka upp dem mammsen;) Här får du en fin bild på oss också.
Nu till något lite roligare! Igår var det ju seriestart och inte så att vi wildcats tar det lugnt utan vi vann stabilt med 7-0. Jag spelade mitt-mitt igen och det gick riktigt bra. Fick även reda på att vårat varsitylag är rankade 5a i hela USA, ganska sjukt. Imorgon är det match igen mot Broughton som är known as snobbskolan här(typ Raleighs Rudbeck hehe). Alla hatar iaf dem så då är det kött som gäller. På tal om Rudbeck så har det här med att klä upp sig för skolan helt försvunnit nu. Idag hade jag, God forbid, mjukisbyxor i skolan.....DOMDOMDOMDOOOOOOM. Tur att jag är hemma snart, så här kan jag ju inte hålla på. Men när man åker till skolan 7 varje morgon är man inte jättepigg. Det måste ju vara största lögnen som stod i en utbytesstudentbok, "det är till och med roligare att gå upp tidigt när man bor i ett annat land" bredvid en tjej som står och ler vid en gul skolbuss. Nää ni, gå upp tidigt är inte jättekul även fast man bor på andra sidan Atlanten. Typ såhär:
Nu ska jag på DUKE-match med dad.
 
LET'S GO.
 

KLÄDSEL

Kategori: I USA

Idag representerar jag millbrook för att göra reklam för att vi har match efter skolan. Håll tummarna för oss!

PROM DRESS

Kategori: I USA

Heeeeeej.
Igår träffade jag några av tjejerna som jag ska va med i NY och så bestämde vi lite vad vi ska ha för oss där. Vi kom fram till Broadway show, central park, 5th avenue, shopping, friends-huset(mitt förslag hehe), times square, statue of liberty osv osv. De vanliga NY sakerna alltså. Men! Efter det lilla planerandet åkte jag, Elsa och Grace, som förövrigt fyller 20 idag, grattis grattis till henne, vidare till the mall. Vi provade prom dresses och jag hittade en! Här får ni lite bilder på den:
Bild 1 är hur jag har tänk att jag ska ha den och bild 3 är hur den egentligen är. Bild 2 är bara mitt och Grace internskämt med the casual fish. Jag är iaf jättenöjd med köpet!
Efter prom dress-handlandet kände vi att det va dags för lite luch/middag.
Bästa restaurangen för att man får kritor att måla på borden med.
 
Sen åkte Elsa hem och jag och Grace åkte hem till mig för lite Sverigeplanerande. Vi upptäckte att hon kommer vara hos mig när det är power meet.....kul att västerås får visa en mindre död sida iaf men så särskilt svensk kommer det väl inte vara.
 
Nu ska jag titta på det 29876 avsnittet av girls för den här helgen.
Puss och kram!

ÄNTLIGEN

Kategori: I USA

Aaaaaa äntligen närmar vi oss slutet av veckan. Denna vecka har sniglat sig fram men imorgon är det fredag och det är ju fest. Jag har spelat min första match den här veckan och jag spelade mitt-mitt, ha-ha, vad hände där?! Gick ändå ganska bra, första riktiga matchen är på tisdag! Taggelitagg. I helgen ska jag träffa mina kompisar från hela världen och planera NYC(2 veckor kvar!!!).
Ha en skön helg och grattis till alla mina vänner som nu bara har 100 dagar kvar!

Mor påminde mig om att det är min namnsdag idag, SÄG GRATTIS!!!