Hedvig i USA

Utbytesstudent i Raleigh, North Carolina USA 2012/2013

MA CRIB

Kategori: I USA

 
Kom på att ni inte har sett huset som jag bor och har bott i sen nyår. Här får ni två snabba bilder iaf!

WINTERGREEN

Kategori: I USA

 
Hej!
I helgen var jag ju som sagt och åkte skidor. Det såg ut lite såhär:
Vilket resulterade i att mitt ansikte numera ser ut som den här mannen:
Idag har jag varit i skolan och haft fotboll (skräll). Coach Black mördade våra ben lite så tvivlar på att jag kommer ur sängen imorgon. Imorgon väntar franskaprov och u.s. history redovisning. Vi har börjat med civil war och jag känner mig inte som den vassaste kniven i lådan. Fast min lärare tar det lite lugnt med mig och säger att jag inte behöver svara på frågor för att "jag är ju faktiskt från ett annat land". Ska även börja forma till ett ansikte på min clay rattle i sculpture...ser det ut som nåt annat än en grönsak blir jag nöjd. Just det! Om ni vill höra lite high school drama kan jag berätta att en kille blev hämtad av polisen mitt i min scupture class idag. Vet inte varför men han betedde sig jättekonstigt hela lektionen innan så nån anledning finns det säkert. Det var dagens uppdatering. Hoppas alla barn där hemma har ett niceigt lov, lite avundsjuk måste jag medge att jag är på alla era insta-bilder...
Hej hopp!
Lite mer bilder från helgen:
Måste bli bättre på att ta kort! Toalettspegelbilder duger ju inte.

REGNIGT VÄRRE

Kategori: I USA

Detta är ju nice att vakna upp till. Mindre nice att spela fotboll i. Aja, idag var det winterfest, en talangshow, på mhs. Måste säga att amerikanarna är lite bättre än oss på underhållning. Det bjöds på sång, dans, stand up, rockring och presentation av alla outstanding seniors. Nu ska jag duscha och värma upp mig sen bär det av mot west Virginia för skidåkning#2. Ha en toppenhelg kära vänner!

CUP SONG

Kategori: I USA

Såhär kan det se ut. Lite messed up i mitten men men. Titta och njut.
 
(Malin, nu var jag väl duktig?? 2 inlägg på en dag:)))))
<3<3<3<3<3

REUNITED IN TENNESSEE

Kategori: I USA

HEJSAN ALLIHOPA!
Mig har ni väl saknat? Det blev ett litet uppehåll. När man inte har träffat sin bästa kompis på ett halvår sätter man sig ju inte direkt och bloggar. Tänkte köra lite på en bild säger mer än tusen ord för jag är inte den piggaste mörten i sjön om man säger så.
I fredags var jag nyklippd och taggad på livet.
Sen bar det iväg mot flygplatsen. Jag börjar bli en riktigt van flygare nu. Borde nästan skaffa ett klippkort.
REEEEUNITED!!!!!! Jag började gråta på flygplatsen:') What do you think about our american pose btw?
Jag ville vara lite turistig så jag tog en bild utanför deras truck. Södern<3 haha.
Jag och Lovvan innan vid drog till Nashville.
Lovisa, Jag, Elian(host sister) och Jen(host mom) på en konsert som vi gick på. Det var klassisk kinesisk dans, det var ju ehm.....färgglatt. Lovisa och Jen somnade haha.
Vi hängde lite på starbucks.
Opps. Farligt det här med affärer....Jag var tvungen att ha på mig 3 tröjor när jag flög hem för jag fick inte i allt i min väska. Jag vill inte ens tänka på hur det ska gå i sommar...
Man är väl känd som ugglan här nu.
Lite lek med Kenzie(host sister) blev det också!
Helgens andra konsert var väl ca 3977852 gånger bättre. Det var en drumroll med massa trummor, blåsinstrument, soul, dans och annat kul. Smygfotade gruppen av damer med röda hattar, mycket söta. Tydligen en kyrkgrupp. På en av bilderna ser ni lite av downtown Nashville också. Älskade det, country, hats&boots och sydstats dialekt överallt. Ain't var väl det mest använda ordet. Inne på varje ställe var det någon som satt och spelade livemusik.
Haha sorry Lovisa!! Men alltså, food baby deluxe.
Sista kvällen åkte vi och åt på ett jättefint ställe med hur god mat som helst. Efter det gick vi till ett café och satt där och väntade på mitt flyg. Det var väl både det ena och det andra som hände där....sjukt roligt hade vi det iaf och man kan väl sammanfatta det med att jag inte kan tyska och att folk borde skriva lite tydligare vilken skål som är vilken.
Sista bilden på flygplatsen:( MEN, vi ses ju om bara 4 månader så det är luuunch.
 
Saker vi har konstaterat under helgen:
*Fast vi är flytande på engelska, OJ vad mycket lättare och skönare svenska är. Och vi är så himla mycket roligare med alla våra internskämt!
*Sunes sommar är riktigt kul.
*Vi saknar sås. Folk äter inte sås här på samma sätt som hemma.
 
Andra saker vi har gjort:
*Jag fick uppleva en dag på Rossview high.
*Vi har dansat dansspel.
*Gjort tekakor.
*Listat alla västerås restauranger haha.
*Tog en promenad i det friska vädret som äkta svennar.
*Sjungt på the cup song en miljard gånger.
OSV OSV OSV.
Framförallt har vi väl pratat på som dårar och haft det jättejätteroligt! Så himla glad att jag fick se hur Lovisa har det och träffa hennes värdfamilj. Nu orkar jag inte skriva mer, men detta var en sammanfattning av 4 dagar i Tennessee iaf. Hoppas ni har en jättebra vecka!
Puss och kram!!
 
 
 

VALENTINE'S DAY

Kategori: I USA

Hejhej alla kära vänner. Glad alla<3dag på er!
Man kunde inte gå igenom korridorerna idag utan att se estor rosa/röd ballong, en nalle eller andra söta saker var man än tittade. Under forth period kom även dessa in:
 
 
Det ni inte ser tyvärr är att det är en tjej som sitter på golvet under dem. Lite awekward när de började dansa runt henne men annars rätt gulligt. Man kunde alltså köpa en liten sånggrupp+blomma och godis för $5 och ge bort till vem man ville. Jag fick ingen sånggrupp haha meeen inte ska jag sörja för det för jag fick faktiskt en hershey's kiss och en hjärtformad klubba av några kompisar.
Jag är mindre söt pga kom precis från den andra av tre try-outs. Igår gick det rent ut sagt åt helvete, uchs fy blä va dåligt det gck. Men idag kändes det mycket bättre och jag kom typ topp 10 på vårat coopertest så det är ju alltid något. Imorgon är det halvstudiedag, klippning, sista try-outen och flygning till Lovisa. EXTREMT bra dag alltså.
Puss och kram!
Spread the löööve.
 

HEJ

Kategori: I USA

Vardagsuppdatering. Jag har bockat av ett franskaprov idag och kommit några steg längre på mitt garnproject som jag jobbar på i sculpture class. Måste dock säga att high school suger ganska hårt om man får klaga lite. EXAKT samma sak VARJE dag. Det händer aldrig något nytt och det tröttnar man på efter nån dag. Jag längtar lite efter Sveriges skolsystem med mer eget ansvar och mindre barnpassande av lärarna. Men nu är det så och det gör att jag uppskattar min sculpture class mycket mer! Så glad att jag tog den, bästa läraren och bästa folket. Jag introducerade Henry för lite svensk musik förra veckan och han verkade tycka om det. Han är föresten så himla snäll. Jag är fullt medveten om att jag inte är någon talang i det ämnet men ändå så tar han mina projekt helt allvarligt och ba jo men jag kan se hur du tänkte där och säger att det är "intressant". Jag väljer att tolka det som något positivt iaf haha.
Hejhej från en trött Hedvig.
 
ROLIGA SAKER:
*Denna vecka får jag träffa Lovisa!!!!!!!!!!!
*Jag hade 6-månadersjubileum i helgen, fjahngiuah på den.
*Vi bokade flygbiljetter till San Fran på springbreak(påsklovet) idag!!!!!!!!!!!!!! Calli here I come.
Nu ska jag äta middag.
Vi hörs!
<3

SLEEPOVER/UNC TOUR

Kategori: I USA

Hej!
Hoppas ni myser framför mello som äkta svennar just nu! Jag gör ju då inte det såklart men jag har haft ett riktigt toppendygn. Igår efter skolan kom Grace och hämtade upp mig och så åkte vi till downtown Durham och gick runt och catchade up lite. Älskar Durham, så himla fin stad och de har börjat göra deras downtown mycket roligare. Massa fik, vinbarer och roliga affärer. Raleighs downtown är ganska dött vilket är synd för det har potential haha. Dagens stadsanalys. Iaf, efter det åkte vi hem till Grace och chillade lite. Vi stannade uppe och kollade på awekward graviditetsbilder haha.
Typ denna, say what???
Sen imorse när vi vaknade Grace ba "vi kanske ska sätta alarm". Så jag tittar på klockan och inser att vi måste åka från henne om 5 min för att hinna till dagens plan som var en tour av UNC. Så vi flög upp, fixade oss lite och tog bilen till närmaste Starbucks-drive-through och sen vidare till UNC. Där mötte jag upp andra utbyytesstudenter och några retournees som går på UNC. Vi fick en tour av campus och de berättade lite om hur det är att gå på college i USA och lite historia osv.
Dricker man från the old well (den där vita grejen) på den första dagen av terminen så ska man få straight A:s. Efter den lilla turen gick vi till Panera och käka lunch, här ser ni min fina italienska Alice. Efter lunch begav vi oss mot en liten minikonsert. Ackapella var det som vi fick se. Här får ni ett smakprov, en mash up av radioactive och Biebers As long as you love me.
 
Det var mitt dygn det. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, min family är på science olympiad nu för att Monika tävlar men vi kommer säkert hitta på något senare. I veckan är det try-outs, känner mest jnfjiksbngishlkfnvjkhabva inför det. Kommer gråta/dö om jag inte kommer med. Meeeen på fredag åker jag till Nashville, TN, och träffar Lovisa!!!! Skönt att ha något sånt att se fram emot.
Hejdå!

NAMNSVÅRIGHETER

Kategori: I USA

Jag får lite roliga namn ibland. Idag när jag skulle till student services (ja, man behöver ett pass för att få gå i korridorerna...) så blev det Heather Weren. Det funkar oftast att säga: du vet ugglan i hp? Det är som det fast med v istället för w. Fast det är såklart efter man har repeterat sig några hundra gånger. Life as a foreigner.

TJA

Kategori: I USA

Skolan rullar på som vanligt. Vädret är nice, som perfekt svensk vår, 16 grader och sol. Jag hade fotboll idag efter skolan, sprints, styrka och fotboll blev det idag. En vecka till try-outs...............Så här fint representerade jag min favoritskola iaf:
Haha, svettig och mysig.
Annars är det en helt vanlig tisdag. Spenderar kvällen med att plugga till mitt U.S. History prov imorgon och vara hundvakt, fun stuff. Jag skypade med Agnes igår btw och då bad hon mig prata lite engelska och jag låter tydligen som en riktig liten high school-bitch. Om jag ska ta det positivt för att jag faktiskt låter Amerikansk eller negativt för att jag inte har någon fin skolengelska har jag inte riktigt bestämt mig för. Ganska tråkig dag idag måste jag säga men det måste väl finnas någon slags vardag för att man ska uppskatta det roliga. Ooooooch jag behöver inte vänta så länge till på något roligt för titta vad min nedräknare visar idag:
Så när ni läser det här är det nere på ensiffrigt, woop woop. Hur jag känner=:D :D :D
Det är väl såhär det alltid är:
För hörrni, vi går ju faktiskt mot sommar. Och sommar iår för mig betyder familj, vänner, vaniljyoghurt, min säng, cykla, handboll, chips och dipp, fika och alla andra alldeles lagom saker. Men först har jag 5 månader kvar här som jag såklart ska ta vara på. För sen blir det ju inge USA på ett tag. Och jag har ju en hel del grymma saker att göra här innan jag kan fortsätta med mitt svenssonliv.
Svider ändå lite att detta inte är min view(svenska ordet??!!) längre:
Men! Om ca tre veckor bär det av mot West Virginia för några till dagar med skidåkning. Jag har lovat att hjälpa Monika lite, får se om vi håller oss till de upplåsbara djuren i barnbackarna eller om det blir något svart åk. Time will tell. Nej ni, nu måste jag plugga. Eller ah, "plugga" om vi ska va helt ärliga.
Hope you´re having an amazing week som de så fint säger på Millbrooks morgonnyheter.
HUUUUUUGS<3
 
 

HEMFÄRD

Kategori: I USA

:(((((
Vill inte hem än!!! Jag har haft en underbar vecka och helst skulle jag stanna några till men idag bär det av mot NC igen. Det blir en heldag av resande och imorgon blir det plugg hela dagen för att ta igen det jag har missat i veckan.
Vi hörs nästa vecka!

Vaknade nyss med ont i halsen. Man är väl slut som artist så att säga.

Jovars

Kategori: I USA