Hedvig i USA

Utbytesstudent i Raleigh, North Carolina USA 2012/2013

TISDAG

Kategori: I USA

Har inget vettigt att skriva egentligen men men. Vardag igen men bara 4 veckor till jullov. Dagarna är ganska mörka och består mest av skola och träning. Annars då...i helgen ska jag på en svensk julmarknad med Grace som de har här i Raleigh och på en julfest med dad's jobb. Spännande spännande. Längtar till alla resor som kommer i vår, jag behöver komma bort lite tror jag. Nej usch, deppinlägg det här blev då. Ni får en bild från när vi käkade på en japansk restaurang i söndags istället:
Hoppas ni har det bra där hemma i minusgraderna!
Vi hörs<3

THANKSGIVING

Kategori: I USA

Hej allihopa!
Jag är klar med allt thanksgiving-firande nu. Sammanfattningsvis var det mat och släkt. De första kom i onsdags, sen ännu fler på torsdagen och ännu lite fler i fredags. Det var aunts and uncles, grandparents, cousins, friends etc. Fullt hus med massa ca 4åriga barn som sprang runt. Jag har lekt några omgångar av "duck, duck, goose" och "hide and seek". Vi har även spelat massa kort och kollat på mysiga barn/julfilmer. Men maten måste ändå vara höjdpunkten under helgen, herre vad gott det var. Stuffing, kalkon, cranberries, potatismos, gravy, green beans, pumpkin pie, pecan pie osv. Vi alla åt nog för ett helt år, men jag har lärt mig att det är det thanksgiving går ut på(förutom själva grejen att visa vad man är tacksam för dåraa). Jag fick tyvärr inte uppleva black friday så har inget att säga om det:( Men men, idag är det söndag och jag ska försöka bli klar med mina julklappar till Sverige så jag kan skicka iväg dem. Det är nog det som jag saknar mest med Sverige(förutom familj+vänner), att kunna ta sig själv någonstans. Har man inte bil här så är man fast. Man kan inte cykla någonstans och det finns noll kollektivtrafik. Så vill jag göra något så måste jag be om skjuts och jag hatar att be om skjuts, känner mig mest ivägen då men har ju inget annat val. Jag ska aldrig mer klaga över min cykel hemma, det är ju världens bästa grej.
Nu kommer bilder från helgen:
 
Första bilderna:
Kaos i köket+hundbilder.
Eldbilderna:
Vi gjorde s'mores på kvällen. S'mores=kex+grillad marshmallow+choklad.
Sista bilden:
Jag och Jessica när hon målade mina naglar med hennes prinsessnagellack<3
 
 
 

THANKSGIVING BREAK

Kategori: I USA

Hejhej!
Den stora högtiden närmar sig här borta och vi är lediga från skolan onsdag-söndag så det är nice! Idag är det städa huset och laga mat osv som gäller. Släkten har redan börjat komma och jag tror att det kommer bli riktigt mycket folk. Thanksgiving är ju nästan lika stort som jul här så ni kan ju fatta hur mycket som ska göras. Kommer troligtvis inte sitta vid datorn något så skriver nog i helgen och då får ni massa bilder också, har varit så himla dålig på att ta kort på sista tiden. Just det, black fridag på fredag också! Det är alltså alla konsumenters favoritdag...affärerna öppnar vid midnatt och har 40-80% rea och sen är det bara att shoppa gärnet hela natten. Alltid minst en person om året som dör under den här natten pga att de blir nedtrampade, sjuk värld vi lever i. Jag ska nog dit och se hur det är iaf men tänker inte slå ner någon för en sak, någon måtta får det ju vara. Kanske köper min iphone, vem vet:)))) Måste visa er alla juldekorationer som börjar komma upp på husen också. Så himla mycket jag vill göra men så lite tid.
 
Nu måste jag kila!
Jag saknar er alla där hemma jättemycket, puss på er!
 
Skypade med Agnes idag också. Världens bästa syster som jag saknar såååå mycket<3

CHEERSMILE

Kategori: I USA

JIHOOOO.
Kolla vad jag gjorde idag. Så den 15 februari direkt efter mina fotbolls-tryouts bär det av mot Tennessee för att träffa Lovisa. Grymt kul ska det bli!
 
Mamma:
Ja, Anabeth är Elsas värdsyster och nej jag kan inte se julkalendern(:(((). Jag kan inte heller se solsidan så tänk lite extra på mig när ni sitter sär hemma och skrattar på söndagarna....
 
Nu ska jag duscha och sen iväg mot en Duke basketmatch. GO DEVILS.

TWILIGHT SAGA

Kategori: I USA

Hello på er!
Kom nyss hem från middag+bio med Elsa och Anabeth. Vi såg nya twilight filmen och ojojoj vad bra den var, alltså slutet:') Dog ju. Så middagen var god+filmen var bra+trevligt umgänge=mycket lyckad kväll.
 
I helgen blir det Duke-match och julklappsshopping(?!?). Jag måste ju va ute i god tid pga att paketen ska föras tvärs över atlanten. Annars då...taggar thanksgiving som är nästa vecka vilket också innebär bara 2 dagar skola. Vet inte hur många gånger jag har fått frågan om vi firar thanksgiving och lika många förvånade ansikten när jag säger att vi inte gör det. Uuum, undrar om de vet varför de firar thanksgiving...det är inte lätt när det är svårt. Nu ska jag sova.
Vi hörs!
 

SVENSK FOTBOLL

Kategori: I USA

 
 
 
ALLTSÅ SVENSK FOTBOLL NÄR DEN ÄR SOM BÄST<3
Att jag inte har kunnat se någon av matcherna är ju dock lite surt men jag gläds ända från amerikat för Zlatan är ju kung. Rysningarna när Sverige gör 4-4 målet är svåra att slå. HEJA SVERIGE

ART

Kategori: I USA

Hejhej!
Vanlig dag idag med skola osv. Tänkte mest visa vad jag jobbar på i art just nu.
Ser ni vem det ska föreställa?
 

VETERANS DAY

Kategori: I USA

Ledig idag igen:)) November har ju ägt en så länge, minst en extra ledig dag varje vecka! Och nästa vecka är det thanksgiving så då är vi lediga ons, tors och fredag!! Wihooo.
Fast detta är vad jag roar mig med idag....
 
Kan berätta lite om min helg för att skjuta upp pluggandet haha. I fredags var jag och familjen på en symfoniorkester+cocktailparty i downtown. Det var väldigt fancy osv. Därifrån kom Grace och Elisabeth och hämtade upp mig och så åkte vi hem till Grace för ett PLL-maraton. Sov över där och sen på lördagen åkte vi till downtown Durham för frukost. Grace visade oss runt där och vi gick in i massa affärer där ingen av oss har råd med något. Efter det åkte vi till Southpoint(the biggest mall) och strosade runt och käka lunch. Sen åkte jag, Jim och Ingrid till Duke och kollade när de spelade en fotbollsmatch mot Loyola. Duke va grymma och vann med 7-0! Efter det mötte jag upp familjen för att käka middag på ett etiopiskt ställe. Rolig lördag var det!
 
Söndag började med promenad i 25 grader och sol, hehehe:))) Och resten skrev jag väl om igår. Nagelfix med Cara, rockband med Monika, skype med mamma och pappa och sen pizza och dö i soffan.
 
Nu väntar läxorna.....
Vi hörs!
 

PAPPAS DAG

Kategori: I USA

Vill gratulera min kära pappa på farsdag!!!<3 Hoppas du hade en fin dag även fast inte jag eller Agnes var där. Vi får helt enkelt lita på att Axel styrde upp nåt bra.
Turisthatten sitter där den ska.
Jag, Agge och pappa i kroatien. Saknar er!!
Puss på er.
Idag åkte jag och Cara och gjorde manikyr. Syns inte så bra på bilden men mina naglar är fina, skinande och ljusrosa nu. Girlygirly. Efter det gick vi och köpte glass och chillade runt lite. Mycket trevligt.
Och nu till the best part!!! Mammas paket kom i torsdags<3<3<3<3<3 Bästa på länge. Alla älskar marabou btw. Och nu kan jag ha lite hemmajulkänsla med ljuset också!
Men detta var nog ändå min favvo. Älskade julkalendern och ÄLSKADE greveholm till och med. Så oväntat och blev såååå glad. Tack bästa mamma! Och tack för brevet också, fällde en liten tår vid "jag har inte kramat dig på hela dan".
 
Nu blire rockband med Monika!!
Ha det!
 

JOVARS

Kategori: I USA

Jorå, men betygen går ju bra iaf. Ska inte skryta men alltså det är inte ens mitt förstaspråk ju, inte för att jag har de mest ansträngande klasserna men hallihallå, straight A's!
 
Nu ska jag ge mig ut och springa i shorts och t-shirt (i november!!) och senare kommer Lily och hämtar upp mig och så åker vi till young life. Måste hitta på någon utklädnad som börjar på H för att det är alphabet club haha. 3 månaders dag imorgon också och livet rullar på.
 
Puss och kram

FRÅGA

Kategori: I USA

Hej har en fråga! hur fick du råd med att åka till usa, sökte du stipendium? :)
 
Fick denna kommentar på förra inlägget. Som ni kanske vet är det allt annat än gratis att åka som utbytesstudent (men helt klart värt det!!). I mitt fall så var det mina fantastiska föräldrar som betalade men det finns massa olika stipendium att söka om man vill det. Jag betalar det mesta här borta själv och för att kunna göra så mycket som möjligt under mitt år så sparade jag typ allt förra året, jag var Ove#1. Jag har inställningen att jag är hellre totalt pank hemma nästa sommar än att inte få ut så mycket som möjligt av mitt år. Jag ska till exempel resa ganska mycket, bl.a. Tennessee i februari och NY i mars. Men som sagt, om man känner att man inte har råd att betala så mycket så finns det stipendium att få! :) Men ett tips är att spara så mycket fickpengar som möjligt för att, iaf i USA, så finns det så mycket olika saker att se och uppleva som inte ingår i själva avgiften till organisationen. Hoppas jag svarade på din fråga!

OBAMA VS ROMNEY

Kategori: I USA

Ahapp, då drar det igång, Barack vs Mitt. Här blir det valvaka med popcorn och varm choklad. Jag är påriktigt rädd för att Romney ska vinna, usch fy blä, tycker verkligen inte om hans politik. Jag är så glad att jag valde civics den här semestern så att jag är lite insatt i valet. Och så kan jag tillägga att jag ääälskar Ms. Walker!! Hon lär ut så himla bra och gör allt mycket roligare (trots det sover jag ganska ofta på hennes lektion, hehe matkoma varje dag..)Älskar iof alla mina lärare men kan skriva ett inlägg om dem senare för det förtjänar de verkligen! Back to valet. Här i NC har röstlokalerna redan stängt men eftersom detta landet har så många olika tidszoner så måste vi vänta med att få några resultat. Alla säger att det är det jämnaste valet på länge så det ska bli väldigt intressant. Imorgon ska vi diskutera allt i civics så det gäller att följa det noga.
Heja Obama.
 
Kan berätta att jag var ledig idag också, chill. Tror de använde Millbrook som röstningslokal så då fick inte vi småbarn vara där. Dagen har mest gått åt till att skriva på mitt project i engelska</3 och träna<3. Mycket intressant info...jaja, hoppas ni också följer valet! Jag är så glad att jag är här under ett val-år, mycket som händer fast samtidigt måste man akta sig för vad man säger...det är lätt att uppröra folk. Har inte gjort det än, eller kanske lite när jag sa att jag var emot dödsstraff. De tyckte att vi har för lite dödsstraff(??!!!). Nu ska jag gå och titta på tv och höra hur det ser ut hittills.
Ha det bra!

TJAA

Kategori: I USA

Veckorna rullar på som vanligt. 13 hela veckor har jag varit här nu. Vet inte varför jag fortfarande "räknar" men kommer bara och tänka på det varje fredag. Denna vecka har jag bland annat hunnit med att fira halloween och varit på min första DUKE basketmatch. Halloween var galet. Haha, franklin st på halloween=fulla college-kids. Såg några riktigt kreativa utklädnader ändå och träffade 2 svenska killar! Jag gick bakom en kille och så hör jag honom prata om Sverige så jag frågar om han var svensk och jo visst va han det. Komiskt nog var han och hans svenska kompis utklädda till ABBA. De pluggade i Lund och hade nåt utbyte med UNC så det var därför de var här. Alltid kul att träffa svenskar! Och jag och Elsa dog lite smått över killarna där, college slår high school med hästlängder. Jag var utklädd till lumberjack om någon undrar. Varmt och skönt.
 
Igår var jag och dad på basket. Han fick förklara lite för mig och jag tror faktiskt att jag har det nu. Ska se till att heja ordentligt på DUKE den här säsongen. Hade på mig en DUKE tröja idag på team sports btw, haha väckte några diskussioner...Om jag ska vara ärlig så skulle jag hellre vara NC State fan enbart pga deras maskot (WOOOOOOLF). Men så kan man ju inte bete sig...Kommer nog ändå köpa en NC State tröja, ändå ingen hemma som vet något om lagen här;)
 
Nu måste jag dra, ska på filmkväll hon Annabeth och hon kommer och hämtar mig om 5 min, bråttom! Vi ska se  Magic Mike, jag har längtat efter att se den sen jag såg din tweet om den Agnes. Aja, ska sluta babbla.
 
Ha en skön helg!
<3
Såhär glad var jag för godiset för några veckor sen. Har inte fått ditt paket än mamma.